sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ULUDAÐ ÜNÝVERSÝTESÝ KAMPÜSÜNDE YANGIN

  •  1 Temmuz 2024 Pazartesi 08:25

Bursa Uludað Üniversitesi kampüsündeki ormanlýk alanda çýkan yangýn havadan görüntülendi.

Bursa Uludað Üniversitesi kampüsündeki ormanlýk alanda çýkan yangýn havadan görüntülendi. Yangýnýn ilk dakikalarýndaki ýsý haritasýnýn görüntüsü yangýnýn boyutlarýný gözler önüne sererken, Veterinerlik Fakültesi’ndeki hayvanlarýn da tahliyesi tamamlandý. Muhtemel bir durumda Týp Fakültesi Hastanesi için de acil durum planlarý devreye sokuldu.

 

Bursa’nýn Nilüfer ilçesi Yolçatý Mahallesi’nde saat 14.30 civarýnda baþlayan yangýn kýsa sürede Uludað Üniversitesi’nin kampüs içindeki ormanlýk alana sýçradý. 9 bin dönümlük sýk çam aðaçlarýyla kaplý kampüs içindeki orman yangýna Orman Bölge Müdürlüðü, Bursa Büyükþehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, jandarma ve polise ait 40’tan fazla kara aracý, 4 helikopter 2 yangýn söndürme uçaðý ile birlikte 150’den fazla personel söndürme çalýþmalarýna katýldý. Veterinerlik Fakültesi’ndeki hayvanlarýn tahliyesi yapýlýrken, muhtemel bir durumda Uludað Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi için de acil durum planlarý devreye sokuldu. Yangýnýn ilk dakikalarýnda çekilen ýsý haritasý ise yangýnýn boyutlarýný gözler önüne serdi.

Rüzgar zaman zaman etkili olurken, ekipler yangýn kontrol altýna alma çalýþmalarýna hýzla devam ediyor. Kampüs içindeki ormanlýk alanýn yarýsýnýn yangýndan etkilendiði öðrenildi.

 

 

Paylaþ :
UZMAN AÇIKLADI: EN DÜÞÜK MEMUR MAAÞI NE KADAR OLACAK
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.