sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

  •  3 Temmuz 2024 Çarþamba 08:16

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý son 16 turunda Avusturya’yý 2-1 maðlup eden A Milli Futbol Takýmýmýz, çeyrek finale yükseldi. Milliler, bu turda Hollanda ile yarý finale yükselmek için kozlarýný paylaþacak. Öte yandan ay-yýldýzlýlarda sarý kart gören Orkun Kökçü ve Ýsmail Yüksek, Hollanda’ya karþý forma giyemeyecek.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý son 16 turunda Avusturya'yý 2-1 maðlup eden A Milli Futbol Takýmýmýz, çeyrek finale yükseldi. Milliler, bu turda Hollanda ile yarý finale yükselmek için kozlarýný paylaþacak. Öte yandan ay-yýldýzlýlarda sarý kart gören Orkun Kökçü ve Ýsmail Yüksek, Hollanda'ya karþý forma giyemeyecek.
A Milli Futbol Takýmýmýz, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý son 16 turunda Avusturya ile karþý karþýya geldi. Rakibi 2-1 maðlup eden milliler, turnuvada son 8 takým arasýna kalmayý baþardý.

ARDA VE KENAN TARÝHE GEÇTÝ
Karþýlaþmaya ilk 11'de baþlayan 19 yaþýndaki futbolcularýmýz Arda Güler ve Kenan Yýldýz, þampiyona tarihine geçti. Türkiye böylelikle büyük turnuvalardaki (Avrupa Þampiyonasý & Dünya Kupasý) bir eleme maçýnda Macaristan'dan (EURO 1964 vs Danimarka) sonra 20 yaþ altý iki oyuncuya birden ilk 11'de yer veren ilk ülke oldu.

MERÝH'TEN TARÝHÝ GOL
Milliler, maçýn ilk dakikasýnda Barýþ Alper'in sað kanattan taþýdýðý topta köþe vuruþu kazandý. Merih Demiral, Arda Güler'in kullandýðý kornerde boþta kalan topu aðlara ve ay-yýldýzlýlarý 1-0 öne geçirdi. Merih'in bu golü Türkiye'nin turnuvalarda kaydettiði en erken gol oldu. Ayrýca Avrupa Þampiyonasý tarihinde atýlmýþ en erken ikinci gol (52 saniye) olarak da tarihe geçti.

ORKUN VE ÝSMAÝL ÇEYREK FÝNALDE YOK
Sýnýrda bulunan futbolculardan 11. dakikada sarý kart gören Orkun Kökçü ve 42. dakikada sarý kartla cezalandýrýlan Ýsmail Yüksek, bu kartlarýndan ardýndan bir sonraki maç için cezalý duruma düþtü. Orkun ve Ýsmail, çeyrek finalde Hollanda'ya karþý forma giyemeyecek.

MERÝH BÝR KEZ DAHA SAHNEDE
Maça damgasýný vuran Merih Demiral, 59. dakikada bir kez daha sahneye çýktý. Yine Arda'nýn kullandýðý köþe vuruþunda topa yükselen Merih, bu kez kafayla topu aðlara gönderdi ve takýmýný 2 farklý üstünlüðe taþýdý.

GREGORÝTSCH'ÝN GOLÜ AVUSTURYA'YA YETMEDÝ
Avusturya, bu gole 66. dakikada Michael Gregoritsch ile karþýlýk verdi ve fark 1'e indi. Kalan dakikalarda baþka gol olmayýnca sahadan 2-1 galip ayrýlan ve çeyrek finale yükselen taraf ay-yýldýzlýlar oldu.

RAKÝBÝMÝZ HOLLANDA
Son 16 turunda Avusturya'yý 2-1 maðlup ederek eleyen A Milli Takýmýmýz, Romanya'yý 3-0 maðlup eden Hollanda ile çeyrek finalde karþý karþýya gelecek. Ýki takým 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak maçta kozlarýný paylaþacak.

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
AKDENÝZ’DE PARKLAR YENÝLENÝYOR
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
A MÝLLÝ FUTBOL TAKIMI YARI FÝNAL ÝÇÝN HOLLANDA KARÞISINDA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.