sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA ‘ATATÜRK TRENÝ’ MÜZEYE DÖNÜÞTÜRÜLEREK HALKA AÇILDI

  •  31 Ekim 2020 Cumartesi 08:43

Mersin’in Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a 17 Mart 1923 yýlýnda ilk kez gerçekleþtirdiði yolculukta kullandýðý treni müzeye dönüþtürerek halkýn ziyaretine açtý.

Tarsus Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramýnýn 97'nci yýl dönümü kutlamalarý kapsamýnda müzeye dönüþtürülen ‘Atatürk Treni'ni ilk kez halkýn ziyaretine açtý. 2008 yýlýnda Tarsus'a getirilen ancak sadece protokolün ziyaret edebildiði tarihi treni gezen vatandaþlar, trenin halka açýlmasýndan memnuniyet duyduklarýný aktardýlar.

1935 yýlýnda Almanya'da yaptýrýlan ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptýðý son yurt gezisinde kullandýðý 2 trenden biri olan ‘Atatürk Treni', Anýtkabir Komutanlýðýnýn nizami müze koþullarýna göre düzenlendi.

Yeþilyurt Mahallesinde Hacý Bektaþ-ý Veli parkýnda bulunan trenin açýlýþý, düzenlenen törenle gerçekleþtirildi. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, törende yaptýðý konuþmada, “Kulla kulluk etmeyiþimizin 97'nci yýlý. Cumhuriyet, acýyla gözyaþýyla kanla kazanýldý. Bir tarafta ülkenin kötü duruma düþmüþ hali, zor hali, öbür tarafta insanlarýn ürkek, yýlgýn, bitkin, sefalet içinde ayaða kalkmalarý ve özgürlük savaþýný vermeleri; binlerce insanýn ayaða kalkýþ destaný sonrasý kurulan cumhuriyet. Öyle bir cumhuriyet ki kimsesizlerin kimsesi. Öyle bir rejim ki bir aþçýnýn oðlunu, tuðla fabrikasýnda çalýþan kadýnýn oðlunu bile belediye baþkaný yapabilen, kadýnlarýmýzý milletvekili, vali, kaymakam, muhtar yapan cumhuriyet. Öyle bir cumhuriyet ki, insanlarýn her þekilde eþit mücadele verdiði, herkesin özgür olduðu bir rejim ve bize bunu saðlayan Baþkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý” dedi

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.