sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 5 KÝÞÝ SAHTE ALKOLDEN HAYATINI KAYBETTÝ

  •  12 Ekim 2020 Pazartesi 14:47

Kentte son bir hafta içerisinde sahte alkol zehirlenmesinden dolayý hastaneye kaldýrýlanlardan 5 kiþi hayatýný kaybederken, 10 kiþinin tedavisi sürüyor

Mersin'de son bir hafta içerisinde sahte alkol zehirlenmesinden dolayý hastaneye kaldýrýlan 5 kiþi hayatýný kaybederken, 10 kiþinin tedavisinin sürdüðü bildirildi. Sahte alkol zehirlenmelerin ardýndan olayla ilgili çalýþma baþlatan Mersin polisi, çok miktarda metanol oraný yüksek etil alkol ele geçirirken, gözaltýna alýnan 3 þüpheli çýkarýldýklarý mahkemece tutuklandý.
Ýzmir ve Kýrýkkale'den sonra Mersin'de de sahte alkolden dolayý 5 kiþi hayatýný kaybetti. Edinilen bilgiye göre, kentte son günlerde çok sayýda kiþi sahte alkol zehirlenmesi þüphesiyle hastanelere baþvurdu. Mersin Þehir, Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne kaldýrýlan 11 kiþiden S.A. ve Ý.Ü. ile Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan iki kiþiden A.O'nun da aralarýnda bulunduðu 5 kiþi hayatýný kaybetti. Halen sahte alkol zehirlenmesinden dolayý 10 kiþinin tedavilerinin kentteki çeþitli hastanelerde sürdüðü öðrenilirken, yetkililer vatandaþlarý el yapýmý içki içmemeleri ve etil alkolden içki yapmamalarý konusunda uyardý.
Ölümlerin nedeni 'metanol' zehirlenmesi
Art arda yaþanan sahte alkol ölümlerinin ardýndan çalýþma baþlatan Mersin Emniyet Müdürlüðü Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü ile Asayiþ Þube Müdürlüðü'ne baðlý Cinayet Büro Amirliði ekipleri, ölenlerin yakýnlarýndan ve hastanelerde yatan vatandaþlardan aldýklarý bilgiler doðrultusunda, merkez Toroslar ilçelerinde bulunan bir tekel büfesine operasyon düzenledi. Büfede arama yapan ekipler, 19 þiþe yarým litrelik içime hazýr sahte içki, içki yapýmýnda kullanýlan kitler, anasonlar ve etiketler ele geçirdi. Operasyonda 2 kiþi gözaltýna alýndý.
Büfeye içki temin eden ana daðýtýcýyý da belirleyen ekipler, þahsýn ev adresine ve merkez Mezitli ilçesindeki deposuna baskýn düzenledi. Düzenlenen operasyonda M.F. gözaltýna alýnýrken, adreslerde yapýlan aramalarda 271,5 litre metanol oraný yüksek etil alkol, 6 þiþe içime hazýr sahte içki, bunlarýn yapýmýnda kullanýlan çok sayýda etiket, huni, anason, kapaklar ve þiþeler ele geçirildi. Gözaltýna alýnan þahsýn ifadesi doðrultusunda, kendisinden alkol alan 8 vatandaþý da bulan ekipler, yeni ölümlerin önüne geçti. Vatandaþlar içkiyi içmeden 19 litre sahte alkole el koyan ekipler, vatandaþlarý bu tür içkileri içmemesi konusunda uyardý.

 

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.