sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MSB’DEN IRAK’TAKÝ TERÖR HEDEFLERÝNE HAVA HAREKATI

  •  19 Eylül 2024 Perþembe 10:04

Milli Savunma Bakanlýðý, Irak'ýn kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde 24 terör hedefinin hava harekatýyla imha edildiðini açýkladý. Harekata ait detaylarda azami oranda yerli mühimmat kullanýldýðý belirtildi.

 

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), Irak'ýn kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde 24 terör hedefinin imha edildiðini duyurdu.

 

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), yaptýðý yazýlý açýklamada  Irak'ýn kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bölücü terör örgütünce kullanýlan maðara, sýðýnak ve depolardan oluþan 24 hedefin hava harekatýyla imha edildiðini bildirdi.

 

Bakanlýktan yapýlan açýklama þu þekilde:

"Güçlü ve kararlý þekilde terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz! PKK/KCK ve diðer terörist unsurlarý etkisiz hale getirerek Irak kuzeyinden halkýmýza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldýrýlarýný bertaraf etmek ve hudut güvenliðimizi saðlamak maksadýyla Birleþmiþ Milletler Anlaþmasý'nýn 51'inci maddesinden doðan meþru müdafaa haklarýmýz doðrultusunda, Irak'ýn kuzeyinde bulunan Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 18 Eylül 2024 tarihinde hava harekatý icra edilmiþ; icra edilen hava harekatýyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafýndan kullanýlan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduðu deðerlendirilen maðara, sýðýnak ve depolardan oluþan 24 hedef imha edilmiþtir.

Ýcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanýlarak çok sayýda terörist etkisiz hale getirilmiþtir.Asil milletimizin baðrýndan çýkan Türk Silahlý Kuvvetleri, geçmiþte olduðu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliði için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlýlýkla devam edecektir.Bu harekat sýrasýnda; masum insanlarýn, dost unsurlarýn, tarihi ve kültürel varlýklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alýnmýþtýr."

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.