sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ

  •  18 Eylül 2024 Çarþamba 12:41

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yenice Yaþar Bayboðan Kadýn Atölyesinde Kýrkyama Kursuna katýlan kadýnlar, ‘Kýrkyama Çocuk Yorganý Sergisi’ açtý.

Yenice Yaþar Bayboðan Kadýn Atölyesinde hafta içi her gün saat 08.00-17.00 arasý Kýrkyama Kursu veriliyor. Sabah ve öðlen grubu olmak üzere toplam 40 kursiyerin yer aldýðý kursta, birbirinden güzel el emeði ürünler çýkýyor. Sabýr ve emeðin bir araya geldiði kursta, kýrkyama iþini öðrenen kadýnlar hem diktikleri yogan, yastýk çanta gibi ürünlerin satýþýný yapýyor hem de terapi gibi nitelendirdikleri kursta güzel anýlar biriktirerek sosyalleþiyor. Büyükþehir Belediyesinin sunduðu imkan ile sergi açan kadýnlar, ürünlerini görünür kýlarak, satýþ yapma imkaný buldu. Yakýn zamanda ünlü bir maðazadan sipariþ alan kursiyerler, ekonomik kazanç elde etmenin mutluluðunu yaþadý.

 

“Kýrkyama emek ve sabýr iþidir”

Yenice Yaþar Bayboðan Kadýn Atölyesinde Kýrkyama Öðretmeni Fatma Kuru, 4 yýldýr kursiyerlere kýrkyama, iðne oyasý, patchwork, ev tekstili gibi birçok alanda eðitimler verdiðini belirterek, “Kumaþlarýyla kombinliyorlar, satýyorlar. Þu an 40 sipariþ aldýlar. Onlarý yetiþtirmeye çalýþýyorlar. Sergilere gidiyoruz. Çok büyük ilgiyle karþýlaþýyoruz. Kýrkyama emek ve sabýr iþidir. Kýrkyama, küçücük parçalarý bir araya gelip sabrýn ortaya döküldüðü bir þeydir” dedi.

 

“Çok ünlü bir maðazadan talep aldýk”

Sergideki ödüllü iþleri anlatan Kuru, “Bir tane Mersin il birincisi çocuk yorganýmýz var. Bir tane Kültür Bakanlýðý sanat ödülü almýþ bir ürünümüz var. Bir de Kültür Bakanlýðý onur belgesi almýþ bir ürünümüz var. Bunlar hem Mersin’in iðne oyasýný hem kýrkyamayý hem basit iðne nakýþlarýný birleþtirerek ortaya çýkardýðýmýz ürünler” diye konuþtu. Sergide satýþ da yapýldýðýný aktaran Kuru, ayný zamanda dýþarýdan da sipariþ almaya devam ettiklerini anlatarak, “Bir ressamýmýzýn aracýlýðýyla çok ünlü bir maðazadan talep aldýk, oraya çalýþýyoruz. Bu sayede öðrencilerimiz ekonomik özgürlüðüne kavuþmuþ oluyor. Aile bütçesine de katký saðlamýþ oluyorlar” ifadelerini kullandý.

 

“Yaptýðýmýz iþlerle ailemize ekonomik olarak katkýda bulunuyoruz”

Yaklaþýk 4 yýldýr Yenice Yaþar Bayboðan Kadýn Atölyesinde kýrkyama kursuna gittiðini söyleyen Serin Uður, kanser tedavisi gördüðünü ve kursun kendisine terapi gibi geldiðini anlattý. Uður, “Çok rahatlýyorum. Güzel þeyler çýkarýyoruz. Torunlara bir þeyler yapýyoruz. Yorgan, battaniye yaptýk el emeði göz nuru. Bu yüzden Vahap Baþkanýmýza çok teþekkür ediyorum. Artý bir psikolog ihtiyacý hissetmeden el iþi nakýþlarla gidermeye çalýþýyoruz. Gezilerimiz, sosyal faaliyetlerimiz oluyor, sergilerimiz oluyor. Bu bize inanýlmaz iyi geliyor. Hocamýz ve arkadaþ ortamýmýz çok iyi. Kursumuzdan çok memnunuz” dedi.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.