sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Narin neden katledildi? Köyünde yapýlan araþtýrma acý gerçeði gözler önüne serdi

  •  19 Eylül 2024 Perþembe 09:54

Diyarbakýr’da kaybolduktan 19 gün sonra cansýz bedeni dere yataðýnda bulunan Narin Güran’la ilgili yeni detaylar ortaya çýkmaya devam ediyor. Yalan söyleyen arkadaþlarý ile mesafeli duran ve zeka seviyesi yaþýnýn çok üstünde olan Narin’in bu özelliklerini duyanlar "Þimdi anladýnýz mý Narin neden katledilmiþ" demekten kendini alamýyor.

Diyarbakýr'da Narin Güran'ýn öldürülmesine iliþkin yürütülen soruþturmada yeni detaylara ulaþýlýyor. Zeka seviyesi yaþýtlarýna göre üç üstün olan, yalan söylemeyip yanlýþlara karþý sesini yükseltmesiyle bilinen Narin'in bu özelliklerini duyanlar, "Þimdi anladýnýz mý Narin neden katledilmiþ?" diye sormaktan kendini alamýyor.

 

"NARÝN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ"

Diyarbakýr'ýn Baðlar ilçesine baðlý Tavþantepe Mahallesi'nde 21 Aðustos'ta Kur'an kursu çýkýþý sonrasý kayýplara karýþan 8 yaþýndaki Narin Güran'ýn cansýz bedeni 19 gün sonra Eðertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin'in ölümüne iliþkin aralarýnda aile üyelerinin de bulunduðu 12 kiþi tutuklanýrken, "Narin neden öldürüldü" sorusuna da yanýt aranmaya baþladý.

 

"NARÝN GÖRDÜÐÜ HER YANLIÞA TEPKÝ VERÝR, ASLA YALAN SÖYLEMEZDÝ"

Gazeteci Ferit Demir, "Bu bilgileri Narin'in köyünde günlerce yaptýðým araþtýrmalardan elde ettim." diyerek yaptýðý paylaþýmda, Narin'in asla yalan söylemediði, yanlýþlara karþý her zaman sesini yükselttiðini belirtti. Açýklamada þu ifadelere yer verildi: Narin: Köyde gördüðü her yanlýþa tepki verendi.. Asla yalan söylemezdi..

 

"ZEKA SEVÝYESÝ YAÞITLARININ HEP ÜSTÜNDEYDÝ"

Lider özelliði hep ön plandaydý.. Her etkinlikte lider hep Narin'di... Araþtýrmacý ve soru sorma özelliði vardý... Kitap okumayý severdi... Yalan söyleyen arkadaþlarý ile mesafeli duruþu vardý... Ve Narin'in zeka seviyesi yaþýnýn çok üstündeydi... Þimdi anladýnýz mý Narin neden katledilmiþ..."

 

TUTUKLU SAYISI 12 OLDU

Baðlar ilçesi kýrsal Tavþantepe Mahallesi'nde 21 Aðustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yataðýnda, çuval içerisinde ve üzeri taþ ve çalýlýklarla kapatýlmýþ cesedi bulunan Narin Güran cinayetine iliþkin Diyarbakýr Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan yürütülen soruþturma sürüyor. Soruþturma kapsamýnda, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcasý Salim Güran, cesedi taþýdýðýný itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve aðabeyi Enes Güran ile amcasý Fuat ve eþi Hediye Güran'ýn da aralarýnda bulunduðu 12 kiþi tutuklandý. Yürütülen soruþturmada akþam saatlerinde Narin'in cesedini taþýdýðýný itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ýn ve annesinin evinde, jandarma ekipleri tarafýndan inceleme yapýldý.

 

ARAÇ ÝÇÝNDE MÝ ÖLDÜRÜLDÜ?

Narin'le ilgili ortaya çýkan DNA izleri, cinayetin iþlendiði yerle ilgili bilgiler vermeye baþladý. Narin'e ait DNA'larýn amca Salim'in ellerinde, araç direksiyonunda ve aracýn ön koltuðunda çýkmasý, cinayetin araç içinde iþlendiði ihtimalini de güçlendirdi. Bir diðer ihtimal ise amca, Narin'i hemen araca yakýn bir yerde boðarak öldürdü. Öldürür öldürmez Narin'i battaniyeye sarýp aracýn içine koydu. Salim'in eline bulaþan sývýlar da araç içine bulaþtý. Yetkililer Narin'in araç içinde öldürülme olasýlýðý üzerinde de duruyor.

 

NARÝN NE GÖRDÜ?

"Narin neden öldürüldü" sorusu halen yanýtýný bekliyor. Eldeki bulgulara göre Narin'i amca Salim Güran'ýn öldürdüðü düþünülüyor. Narin, görmemesi gereken bir þey gördüðü için öldürüldüðü ihtimali üzerinde duran yetkililer, Narin ne gördü konusunda çalýþmalarýný detaylandýrýyor.

 

SALÝM'Ý YENGE HEDÝYE ÝLE MÝ GÖRDÜ?

Öne çýkan iddialardan biri de Narin'in amcasý Salim ile yengesi Hediye Güran'ýn iliþkisine þahit olduðu yönünde. Narin'in bunu babasýna söyleyeceðini demesi üzerine, amca Salim'in ani geliþen olayda Narin'i boðarak öldürdüðü ihtimali de akýllarda yer alýyor.

 

NE OLMUÞTU?

21 Aðustos'ta Baðlar ilçesi Tavþantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çýkýþta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarýyla aramýþ, aramadan da sonuç alýnamayýnca Narin'in babasý Arif Güran ayný gün saat 20.00 sýralarýnda kýzýnýn kayýp olduðunu bildirmiþti. Bunun üzerine çok sayýda arama kurtarma ekibinin sevk edildiði bölgede çalýþmalar baþlamýþ, mahalledeki evler ve köye giriþ yapan araçlarda arama yapýlmýþtý.

Arama çalýþmalarý sürerken, soruþturma kapsamýnda Narin Güran'ýn aðabeyi E.G. (18), kolundaki ýsýrýk izleri nedeniyle gözaltýna alýnmýþtý. Ýstanbul Adli Týp Kurumu'ndaki incelemede, ýsýrýk izlerinin Narin'e ait olup olmadýðý tespit edilemeyince E.G. serbest býrakýlmýþtý.

Ardýndan Narin'in amcasý, ayný zamanda kýrsal Tavþantepe Mahallesi'nin muhtarý Salim Güran gözaltýna alýnmýþtý. Aracýndan alýnan DNA örneklerinin Narin'in kýyafetlerindeki DNA örnekleri ile eþleþtiði belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma' suçlarýndan tutuklanmýþtý.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoðunlaþan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklýktaki Eðertutmaz Deresi'nde çalýþma yaptý ve Narin'in cansýz bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atýldýðý, üzerinin taþla kapatýldýðý tespit edildi.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.