sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSRAÝL’ÝN ÝKÝNCÝ SÝBER SALDIRISINDA KORKUTAN "TÜRKÝYE" DETAYI

  •  19 Eylül 2024 Perþembe 09:50

Ýsrail’in Lübnan’da Hizbullah üyelerini hedef aldýðý 2. siber saldýrýyý telsiz cihazlarýyla gerçekleþtirdiði açýklandý. Telsiz cihazýnýn Japonya üretimi ICOM markasý olduðu belirlenirken, söz konusu telsizlerin Türkiye’de de satýldýðý ortaya çýktý.

Ýsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ýn el telsizlerini patlattýðý 2. siber saldýrýdaki bir "Türkiye" detayý endiþelendirdi. Japonya üretimi ICOM marka telsizlerin Türkiye'de de satýldýðý belirlendi.

 

ÝSRAÝL BU SEFER TELSÝZLERÝ PATLATTI

Ýsrail, Lübnan'da bir kez daha Hizbullah üyelerine siber saldýrý gerçekleþtirdi. Ýlk saldýrýdan farklý olarak bu sefer çaðrý cihazlarý deðil el telsizleri hedef alýndý. Olayda 20 kiþi can verirken, yaralý sayýsý 450'yi geçti.

 

TELSÝZLER JAPONYA ÜRETÝMÝ

Hizbullah'ýn telsizleri beþ ay önce satýn aldýðý belirtildi. El telsizlerinin modelinin ICOM IC-V82 VHF olduðu belirlenirken, patlayan telsiz cihazýnýn Japonya üretimi ICOM marka olmasý dikkat çekti.

 

TÜRKÝYE'DE DE SATILIYOR

Japonya merkezli Wakayama firmasý tarafýndan üretilen ICOM telsizleri ile ilgili bir detay korkuttu. ICOM VHF telsizlerin Türkiye'de de satýldýðý biliniyor.

 

"TÜRKÝYE'DE ÇAÐRI CÝHAZLARI NEREDEYSE HÝÇ KULLANILMIYOR"

Öte yandan çaðrý cihazlarýnýn hedef alýndýðý ilk siber saldýrýnýn ardýndan açýklama yapan Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, " Türkiye'de çaðrý cihazlarý neredeyse hiç kullanýlmýyor. Çaðrý cihazlarý özelinde Türkiye'de bir risk olmadýðýný net olarak söyleyebilirim" dedi.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.