sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Türk Telekom CEO’sundan faturalardaki fahiþ artýþlara "Damacanalý" savunma

  •  18 Eylül 2024 Çarþamba 12:22

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, sosyal medyada #OperatörSoygunu hashtagi ile faturalarýndaki zammý protesto eden abonelere yanýt verdi. Önal, Türk Telekom ve diðer operatörlerin tarifelerini incelediðini ve bu tarifelerin üç haneli yüzde 100’lük rakamlara ulaþmadýðýný belirtti. Ayrýca, su tüketimi üzerinden bir örnekleme yaparak, "Operatör tarifeleri ya da müþteri fiyatlarý sudan ucuz" ifadesini kullandý.

Türkiye son günlerde internet ve mobil faturalardaki zamlarý konuþuyor. Taahütleri bite aboneler yeni pakete geçtiklerinde yüzde 200-300 aralýðýnda fiyat artýþlarýna maruz kaldý.

VATANDAÞLAR TEPKÝLÝ

Gelen bu zamlarý protesto eden vatandaþlar tepkilerini X platformunda #OperatörSoygunu hashtagi altýnda gösterdi. Türkiye gündeminde 2 günü aþkýn süredir en üst sýralarda yer alan bu hashtagde çok sayýda vatandaþ son 3-4 ayki faturalarýný paylaþarak yapýlan fahiþ zamlarý ortaya koydu.

CEO'DAN ELEÞTÝRÝLERE YANIT GELDÝ

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal bugün firmanýn ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarýný açýkladýðý toplantýda gelen eleþtirilere cevap verdi. Önal, '"Sosyal medya mecralarýnda da kendilerine yer bulan operatörlerin fahiþ zamlar yaptýðýyla ilgili olarak, içinde bulunduðumuz günlerde, 'bu ay, geçen ay tarifelerimize zam yaptýk mý?'" diyerek sözlerine þöyle devam etti: "Bu sorunun cevabý hayýr. Peki ne yapýyoruz? Sizin de bildiðiniz gibi 12 ay mobilde taahhütlü abonelik sistemiyle yüzde 90'lýk bir oranla 12 ay taahhütlü sözleþmelerle hayatýmý ilerletiyoruz. Her bir müþterinin taahhüt süresi farklý dönemlerde bitiyor. Birbirinden çok baðýmsýz þekilde ilerleyen taahhütlerin bitiþinde yapýlan zamlarla ilerleyen bir süreç. Yine tarifelerimizle ilgili bilgi istedim arkadaþlardan. Geçtiðimiz yýldan bu yýla son 2 aylýk dönemde Türk Telekom ve diðer bütün operatörlere baktým. Operatörler için böyle üç haneli yüzde 100'lük rakamlara ulaþan yeni müþteri tarifelerine denk gelmedim.'"

DÖVÝZ ÜZERÝNDEN HESAP YAPTI

Bugünden yarýna operatörlerin üstelik ithalata dayalý yatýrým ve enflasyonist ortamdan etkilendiðini dile getiren Önal, ''Maliyetlerinin karþýlayacak bir zam ile tüketicileri maðdur etmediði (tüm operatörler için) söyleyebilirim. Bunu söylerken yine talihsiz bazý bilgiye dayanmayan paylaþýmlar da gördüm. Bugün Avrupa'da ortalama olarak 15 Euro ile 25 Euro arasýnda deðiþiyor ama alta inmiyor. Biz de bugün 5 Euro mu arkadaþlar? Dolayýsýyla hem ithalata dayalý bir yatýrým hem enflasyonist bir bir ortamda olacaksýnýz hem 5 Euro zam bir hizmet sunacaksýnýz. Bence bu konuda elbette ki tüketicilerimizin bu konudaki duruþlarý bizim için saygý deðer. Fakat sadece Avrupa'da deðil Dünya'nýn birçok ülkesinin gerisinde kaldýðýný söyleyebilir. Bugün Ortadoðu'ya gittiðinizde bu fiyatlar 35, 45 dolarlar civarý. Komik bir örnek olsun diye söylüyorum: Türkiye ile Irak'ý karþýlaþtýrmýyorum. Irak'a gittiðinizde 9 dolar civarý" dedi.

"SUDAN UCUZ DERSEK YANLIÞ OLMAZ"

Türk Telekom'un CEO'su Ümit Önal sözlerine þöyle devam etti: "Türkiye'de bugün ortalama 4 kiþilik bir ailede yaþadýðýmýzý düþünelim. Bu ailede de kullanma suyu deðil de, diðer su tüketimlerini düþünelim. Herhalde ortalama 5 ile 8 damacana su tükettiðimizi düþünelim. Bu rakamýn 600–800'lik rakama geldiðini söylersek yanlýþ bir þey söylemiþ olmayýz. Buradan bir alegori yapalým: operatör tarifeleri ya da müþteri fiyatlarý sudan ucuz dersek, yanlýþ olmaz.''

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.