sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ýstismara uðrayan Sýla bebeðin teyzesi konuþtu: "Kardeþim demeye dilim varmýyor"

  •  18 Eylül 2024 Çarþamba 09:21

Tekirdað’da cinsel istismar ve þiddete maruz kalan Sýla Bebek’in teyzesi, yaþanan olaylar sonrasýnda süreci titizlikle takip ettiklerini ve faillerin en aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný istediklerini belirtti. Teyze, " Bakiye cezaevine girdiðinde, biz uyuþturucu kullandýðýný öðrendiðimizde, Bakiye’nin çocuklara iyi bir annelik yapamayacaðýný, iyi bir birey olamayacaðýný düþünerek, vasilik davasý açtý kýz kardeþ kardeþim" dedi.

Tekirdað'ýn Malkara ilçesinde Sýla Bebeðin cinsel istismara ve þiddete uðramasý olayýyla ilgili minik bebeðin teyzesi ve ailenin avukatý konuþtu. Sýla bebeðin teyzesi bu olayda parmaðý olan herkesin kardeþi olsa bile en aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný talep ederek sürecin takipçisi olacaklarýný belirtti.

 

Tekirdað'ýn Malkara ilçesinde cinsel saldýrý ve þiddet maðduru Sýla y. Bebeðin tedavisi sürerken durumunun ciddiyetini koruduðu öðrenildi. Olayda anne Bakiye Y. ve diðer 4 þüphelinin tutukluluðu sürerken anne Bakiye Y'nin ablasý Aslý Tatar süreçle ilgili konuþtu. Aslý Tatar, olaylardan önce çocuklarý yanlarýna almak için çabaladýklarýný mahkeme sürecinin devam ettiðini belirtti.

 

"OLAYLAR OLMADAN VASÝLÝK DAVASI AÇMIÞTIK"

Ailesine bile doðruyu söylememiþ Sýla bebeðin teyzesi Aslý Tatar yaptýðý açýklamada, "Bakiye aileden sürekli babamdan ve kardeþimden þikayetçi oldu. Evde gayet güzel bakýlýyordu bebekler. Bakiye'nin cezaevine girdiði süreçte teyzeleri olan Elif ve diðer kýz kardeþimiz, bebeklere gayet güzel bakýyordu. Daha bu olaylar olmadan önce kýz kardeþim vasi davasý açmýþtý. Çocuklarý bize alabilmek için. Hatta vasilik davasý ile ilgili bildiðim kadarýyla bu ayýn 19'unda mahkemesi var. Biz zaten bu olaylar olmadan önce vasilik davasý açmýþtýk. Bakiye cezaevine girdiðinde, biz uyuþturucu kullandýðýný öðrendiðimizde, kendisi karakola giderek, 'ben bunu kullanýyorum ve satýyorum' diyerek biz ondan sonra Bakiye'nin çocuklara iyi bir annelik yapamayacaðýný, iyi bir birey olamayacaðýný düþünerek, vasilik davasý açtý kýz kardeþim. Ancak, Sanlý dediðimiz þahýs kýz kardeþimi götürerek bizden kopardý. Onun yanýna gittiðinden beridir son olay olana kadar bizleri arayýp 'Beni ve Sýla'yý dövdüler. Sýla yoðun bakýmda' diyene kadar bizim bu olaylardan haberimiz olmadý. Kýz kardeþim demeye dilim varmýyor. Cumhurbaþkanýmýza teþekkür ediyoruz. Narin olayý ile ilgilendiði kadar bu olayla da ilgileniyor. Suçlularýn cezalandýrýlmasý için elinden geleni yapacaðýný söyledi. Tekirdað Baro Baþkaný Egemen Bey'e de teþekkür ediyorum" diyerek suçlularýn en aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný talep ettiðini belirtti.

 

"DÝÞ ÝZLERÝ ESKÝ TARÝHLERE AÝT"

Ailenin Avukatý Ahmet Berksoy ise ailenin konunun en baþýndan bu yana takipçisi olduðunu ifade ederek, ailenin kolluk görevlilerine konuyla alakalý soruþturmanýn en baþýndan bu yana adil etkili ve süratli bir þekilde yürütülmesi adýna katkýda bulunmaya çalýþtýðýný belirtti. Berksoy ayrýca aile yakýnlarýnýn Sýla Y. bebeðin annesi dahil suçlularýn en aðýr þekilde cezalandýrýlmalarýný istediðini ifade etti. Berksoy, açýklamasýnda, "Bu durumun meþrulaþtýrýlmasý ve kabul edilebilir bir kalýba sokulmasýný mümkün ve muteber olmadýðýný belirtmekte fayda vardýr. Aile, çocuðun geçmiþten bu yana bakým ve gözetimini, ahlaki yönden, hukuki yönden sorumluluðu olmamasýna raðmen kýz kardeþlerinin ve kýzlarýný bu noktada eksik ve hatalý olabileceði ihtimaline binaen cezaevine girdiði süreçte, bu aþamada ve önceki durumlarda üzerine düþen tüm her þeyi yerine getirmeye çalýþmýþtýr. Kýz kardeþlerinin ciddi manada hukuki yönden sorumluluðunu ihmal ettiði her ne kadar dosya kapsamýnda vücuttaki iþte meydana gelen yaralanmalarýn koltuktan düþtüðü tarzý bu suçu ve suçluyu kayýrma, suç delillerini yok etme, tartýþmaya mahal vermeksizin bu durum zaten aþikar. Konuyla alakalý zaten savcýlýk, kolluk birimleri hassasiyet ve titizlikle bu süreci yürütüyor" diyerek Sýla Y. bebeðin vücudunda bulunan diþ izlerinin eski tarihlere ait olduðunu da bildiklerini söyledi.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.