sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

3 BÝN DÖNÜME DOMATES EKEN ÜRETÝCÝ HALKA SESLENDÝ: "GELÝN TARLADAN 8 LÝRAYA ALIN"

  •  17 Temmuz 2024 Çarþamba 15:46

Elazýð’da 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arýkboðan, hasada baþladý. Pazarda fiyatlarýn 25 ile 30 lira arasýnda olduðunu dile getiren Arýkboðan, vatandaþlara seslenerek, ’’Gelin tarladan 8 liraya alýn’’ dedi.

Elazýð’da 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arýkboðan, hasada baþladý. Pazarda fiyatlarýn 25 ile 30 lira arasýnda olduðunu dile getiren Arýkboðan, vatandaþlara seslenerek, ’’Gelin tarladan 8 liraya alýn’’ dedi.

Elazýð’a 20 kilometre uzaklýkta bulunan Alatarla köyünde 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arýkboðan, hasada baþladý. Yüzlerce iþçiyle hasat yapan Arýkboðan, tonlarca domatesi yurtiçi ve dýþýna göndererek ekonomiye can veriyor. Arýkboðan ihracatýn yaný sýra tarlasýný Elazýðlý vatandaþlara da açýyor. Domates fiyatlarýnýn pazarda 25 ile 30 lira arasýnda deðiþtiðini dile getiren Arýkboðan, vatandaþlara seslenerek, ’’Gelin elinizle tarlada toplayýn 8 liraya alýn’’ diye konuþtu. Durumdan haberdar olan bazý vatandaþlar ise hasadýn ilk gününde giderek tarladan elleriyle domates topladý.

’’Gelsinler burada ucuza ev kendileri toplayýp gitsinler’’

Üretici Erhan Arýkboðan, ’’Ýlk hasadýmýza baþladýk. 3 bin dönümde domates ektik. Ýlk hasadýmýzý da iki gün içinde çýkaracaðýz. Görüldüðü üzere aileler buraya gelebiliyor. Kendileri topluyorlar. Manavdan veya baþka yerden pahalý alacaklarýna gelip burada tarladan alsýnlar. Manavda domatesin kilosunu 25 liraya alýyorlar. Buraya gelip kendi elleriyle 8- 9 liraya alabilirler. 200 liraya 4-5 kilogram domates alacaklarýna gelip o parayla 2-3 kasa domates alabilirler. Bizim amacýmýz, milletimize ve ülkemize faydalý olmak. Burada 30’a yakýn aile var. Hasada baþladýðýmýzda 700 bazen de 900 kiþi burada çalýþýyor. Elazýð halký, fýrsatçýlara bakmasýn. Gelsinler burada ucuza ev kendileri toplayýp gitsinler. 8 liraya domates almak varken neden 30-40 liraya alýyorlar. Bizim iki sýkýntýmýz var. Biri içme suyu diðeri de þebeke sorunu var. Bir kiþi rahatsýzlandýðýnda telefonumuzun þebekesi çekmiyor. Yetkililerden tek isteðimiz budur’’ þeklinde konuþtu.

’’Domatesin kilosu 30 liraydý, biz burada kilosunu 8 liraya aldýk’’

Tarlaya gelerek domates alan Aydýn Karaduman, ’’Þehirden buraya geldik. Kentte domatesin kilosu 30 liraydý, biz burada kilosunu 8 liraya aldýk. Evimizin ihtiyacýný karþýlamak için topladýk. Domatesler hem organik hem de lezzetli. Herkesin gelmesini de tavsiye ederim. Tarla sahibi de müsaade ediyor, gelip rahat bir þekilde domates toplayabilirler” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.