sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

30 AÐUSTOS ZAFER KUPASI FUTBOL TURVUNASI BAÞLADI

  •  15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:52

Mersin Büyükþehir Belediyesince düzenlenen mahalleler arasý 30 Aðustos Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý baþladý. 30 Aðustos’ta final maçlarýnýn yapýlacaðý turnuvada 42 köy takýmý mücadele ediyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesince düzenlenen mahalleler arasý 30 Aðustos Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý baþladý. 30 Aðustos’ta final maçlarýnýn yapýlacaðý turnuvada 42 köy takýmý mücadele ediyor.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiði, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý organizasyonunda gerçekleþen ‘30 Aðustos Fýndýkpýnarý Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý’ ile ‘30 Aðustos Toroslar Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý’ baþladý. 30 Aðustos’ta final maçlarýnýn oynanacaðý turnuvalardan Toroslar turnuvasýnda bu yýl A, B ve C olmak üzere 3 gruptan oluþan 18 takým, Fýndýkpýnarý turnuvasýnda ise A, B, C, D olmak üzere 4 gruptan oluþan 24 takým mücadele ediyor.

 

Ayvagediði futbol sahasýnda oynanan A grubu maçlarý Güzelyayla ile Çavuþlu mücadelesi ile baþlarken, Fýndýkpýnarý futbol sahasýnda oynanan A grubu ilk maçlarýnda ise Menteþ ve Sarýlar Spor Kulübü karþýlaþtý. Çekiþmeli maçlara sahne olmasý beklenen turnuvanýn finalinde ise grup birincileri süper kupayý kazanmak için ter dökecek.

 

 

 

"Turnuvalar, yaylaya çýkan vatandaþlarýn buluþma noktasý oluyor"

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, Büyükþehir Belediyesinin her yýl organize ettiði turnuvalarýn yaylaya çýkan vatandaþlar tarafýndan ilgiyle takip edildiðini söyledi. Taþkýn, "Bu turnuvalar, yaylaya çýkan vatandaþlarýn buluþma noktasý oluyor. Ayný zamanda bir hasret giderme yeri de oluyor. Sadece geçen sene Fýndýkpýnarý’nda 60 bine yakýn insan sirkülasyonu olmuþtu. Bir o kadar da bu yýl Ayvagediði’nde bekliyoruz. Ayvagediði futbol turnuvasýný Toroslar Belediyesi ile Fýndýkpýnarý futbol turnuvasýný ise Büyükþehir Belediyesi olarak düzenliyoruz" dedi. Mersinlileri turnuvayý izlemeye davet eden Taþkýn, turnuva maçlarýnýn dostluk, barýþ ve kardeþlik içerisinde geçmesini diledi.

 

 

 

"Turnuva mahalleleri kaynaþtýrýyor"

 

Turnuvanýn her sene çok çekiþmeli geçtiðini ve mahalleler arasý güzel bir etkinlik olduðunu ifade eden Ayvagediði Mahalle Muhtarý Ayhan Gümeli, "Turnuva, mahalleler arasý güzel bir buluþma oluyor. Hem de köylerimizi tanýtýyoruz" diye konuþtu.

 

Turnuvanýn mahalleleri kaynaþtýrdýðýný dile getiren Güzelyayla Mahalle Muhtarý Mehmet Süt de "Bu turnuvada insanlarýn dostluklarýný pekiþtiriyoruz. Hem esnafýmýza hem de köylülerimize faydasý oluyor. Ýnsanlar hevesli bir þekilde maça geliyorlar. Köylülerimize güzel bir seyir ve eðlence oluyor" ifadelerini kullandý.

 

 

 

Güzelyayla ile Çavuþlu Spor 2-2 berabere kaldý

 

Ayvagediði Mahallesi’ndeki sahada oynanan karþýlaþmada Güzelyayla ile Çavuþlu 2-2 berabere kaldý.

 

Güzelyayla takýmýnýn futbolcularýndan Murat Gür, 2010 yýlýndan beri turnuvaya katýldýðýný belirterek, "Bu yýl maçlar çekiþmeli geçecek. Ýlk maçýmýzda Çavuþlu Spor ile 2-2 berabere kaldýk. Çavuþlu Spor da iyi oynuyor. Son dakika gol yiyerek elimizdeki maçý verdik. Hedefimiz kupa. Her sene final maçý oynamaya odaklý bir takýmýz" dedi.

 

Çavuþlu Spor oyuncusu Cengizhan Yalçýn da Güzelyayla ile güzel bir mücadele yaþadýklarýný ifade ederek, "Artýk diðer maçlara bakacaðýz. 15-16 yýldýr maçlara katýlýyoruz, 4-5 tane de þampiyonluðumuz var. Buranýn her zaman favorisiyiz. Rakibimizi kutluyorum. Güzel bir mücadele oldu" diþe konuþtu

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.