sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÝDE OPERASYONUNDA HAYATINI KAYBEDEN ÖÐRENCÝ ÝLE ÝLGÝLÝ GÖZALTILAR

  •  15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:24

Özel Mersin Ortadoðu Hastanesi’nde mide balonu operasyonu sýrasýnda hayatýný kaybeden üniversite öðrencisiyle ilgili savcýlýk tarafýndan delil karartma suçundan yürütülen soruþturmada gözaltýna alýnan 7 kiþiden aralarýnda doktorun da bulunduðu 6 kiþi adli kontrolle serbest kalýrken, doktorun sekreteri tutuklandý.

Özel Mersin Ortadoðu Hastanesi'nde mide balonu operasyonu sýrasýnda hayatýný kaybeden üniversite öðrencisiyle ilgili savcýlýk tarafýndan delil karartma suçundan yürütülen soruþturmada gözaltýna alýnan 7 kiþiden aralarýnda doktorun da bulunduðu 6 kiþi adli kontrolle serbest kalýrken, doktorun sekreteri tutuklandý.

 

Özel Mersin Ortadoðu Hastanesi'nde mide balonu operasyonu sýrasýnda hayatýný kaybeden üniversite öðrencisiyle ilgili savcýlýk tarafýndan delil karatma suçundan yürütülen soruþturmada gözaltýna alýnan 7 kiþiden aralarýnda doktorun da bulunduðu 6 kiþi adli kontrolle serbest kalýrken, doktorun sekreteri tutuklandý.

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde yaþayan Ali Can Gül (22), Girne Üniversitesi Yazýlým Mühendisliði Bölümü 3'üncü sýnýfta okuyordu. Ayný zamanda Limasol Türk Ocaðýnda amatör futbolcu olan Gül, yaþadýðý sakatlýk sonrasý kilo almaya baþladý. Genç, sakatlýðý atlattýktan sonra kilo vermede sýkýntý yaþayýnca Mersin'de midesine balon taktýrmak üzere özel bir hastaneye baþvurdu. Halasý ile 4 Haziran'da Mezitli ilçesindeki hastaneye giden Gül'e görüþtükleri doktor tarafýndan ertesi gün için randevu verildi. 5 Haziran'da halasý ile hastaneye gelen Gül, ameliyat bedeli için talep edilen 30 bin TL ücreti yatýrdýktan sonra operasyona girdi. Operasyon baþladýktan bir süre sonra halasýna gencin hayatýný kaybettiði bildirildi. Halasýnýn durumu haber verdiði 50 yaþýndaki baba Hasan Gül, ilk uçakla Mersin'e gelerek hukuki süreç baþlatýrken, gencin cenazesi otopsi iþlemlerinin ardýndan götürüldüðü Girne'nin Bahçeli köyünde gözyaþlarý arasýnda topraða verildi. Hayatýný kaybeden üniversite öðrencisinin hastaneye geliþi ve sonrasýnda yaþananlarýn yer aldýðý kamera kayýtlarý da ortaya çýktý.

Delil karartma iddiasýyla sekreter tutuklandý

Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan yürütülen soruþturmada, ölümden sonra cesede müdahale þüphesi doðuran tespitler nedeniyle delil karartma iddialarýna yönelik 7 þüpheli gözaltýna alýndý. Baþsavcýlýktan yapýlan açýklamada, "05.06.2024 tarihinde Özel Ortadoðu Hastanesi'nde mide balonu taktýrmak isteyen A.C.G. isimli þahsýn hastanede operasyon esnasýnda ölmesi üzerine olay hakkýnda derhal soruþturma baþlatýlmýþtýr. Operasyonu yapan Dr. D.E. ve kurulca tespit edilecek diðer görevliler hakkýnda 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan soruþturma izni talebi için Saðlýk Bakanlýðý Mesleki Sorumluluk Kurulu'ndan soruþturma izni istenilmiþ olup, sonucu beklenmektedir. Olay ile ilgili ölümden sonra cesede müdahale þüphesi doðuran tespitler kapsamýnda delil karartma iddialarýna yönelik 7 þüpheli gözaltýna alýnmýþtýr. Gözaltýna alýnanlardan 2'si tutuklamaya sevk edilmiþ, tutuklamaya sevk edilenlerden Dr. D.E.'nin sekreteri S.A.S. tutuklanmýþ, diðer 6 þüpheli hakkýnda adli kontrol kararý verilmiþtir" denildi.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.