sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK

  •  10 Temmuz 2024 Çarþamba 08:38

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Týp Fakültesi Hastanesinde yeni MR cihazý hizmete sunuldu. Günde ortalama 80 hastaya hizmet veren ve 120 tetkik yapabilen MR cihazý sayesinde randevu sürelerinin kýsalacaðý bildirildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Týp Fakültesi Hastanesinde yeni MR cihazý hizmete sunuldu. Günde ortalama 80 hastaya hizmet veren ve 120 tetkik yapabilen MR cihazý sayesinde randevu sürelerinin kýsalacaðý bildirildi.

 

MEÜ Týp Fakültesi Hastanesine alýnan yapay zeka destekli teknolojiye sahip MR cihazý, Vali Ali Hamza Pehlivan’ýn katýldýðý törenle hizmete sunuldu. Vali Pehlivan, Radyoloji bölümünde gerçekleþtirilen törende, Türkiye’de saðlýk alanýnda büyük ilerlemer katedildiðini söyledi. Mersin’in de genel olarak katedilen mesafede önde giden þehirlerden biri olduðunu belirten Pehlivan, "Mersin’imiz ilk þehir hastanesinin açýldýðý il konumunda. Þu anda ilimizde bir þehir hastanemiz, bir týp fakültesi hastanemiz, 9 devlet hastanemiz, 2 aðýz diþ saðlýðý hastanemiz ve 2 de aðýz diþ saðlýðý merkezimiz var. Ayrýca 200’e yakýn birinci basamak olarak nitelendirdiðimiz saðlýk birimlerimiz var. Binlerce saðlýk çalýþanýmýz, doktorlarýmýz, hemþirelerimiz var. Her kademede saðlýk görevlilerimiz var. Acil saðlýk birimlerimiz var. Ve 110’a yakýn ambulansýmýz var. Bu imkanlar vatandaþýmýz için seferber edilmiþ durumda. Özellikle de vatandaþlarýmýzýn saðlýk gibi hayati bir konuda en iyi hizmeti almasý için büyük bir gayret, büyük bir özveri ortaya konuluyor" dedi.

 

 

 

"Çok daha hýzlý, çok daha net ve kýsa sürede netice elde edilebilecek"

 

MEÜ Týp Fakültesi Hastanesinin 2014 yýlýnda hizmete açýldýðýný hatýrlatan Pehlivan, 860 yataklý hastanede 140 yoðun bakým yataðý bulunduðunu kaydetti. MEÜ Týp Fakültesi Hastanesinin pandemi sürecinde Þehir Hastanesi gibi büyük bir yük aldýðýný dile getiren Pehlivan, "Bugün, bu kadar önemli fonksiyon üslenen, bir yandan da akademik çalýþmalarýn yerine getirildiði, yeni saðlýk çalýþanlarý, doktorlarýmýzýn yetiþtiði bu çatý altýnda önemli bir cihazý hizmete sunuyoruz. Hem hacim olarak, hem ergonomikliði, hem de teknik özellikleri itibariyle gerçekten çok daha konforlu bir hizmet saðlayacak olan bir cihazý hastanemize kazandýrmýþ oluyoruz. Bu cihazla çok daha hýzlý, çok daha net ve kýsa sürede netice elde edilebilecek. Çaðýn tabii sýkça artýk telaffuz edilen imkanlarýnýn, yapay zeka gibi imkanlarýn da kullanýldýðý bir cihaz, bugünden itibaren vatandaþlarýmýzýn hizmetine sunulmuþ durumdadýr" diye konuþtu.

 

 

 

Günde ortalama 80 hastaya hizmet verecek

 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaþar, doðru ve hýzlý taný koyabilmek için MR’la ileri düzey görüntüleme hizmetlerinin büyük önem taþýdýðýný söyledi. Mersin halkýna kaliteli ve nitelikli saðlýk hizmeti verebilmek için üniversite hastanesine kazandýrdýklarý son teknoloji MR cihazýný hizmete almanýn mutluluðunu yaþadýklarýný dile getiren Yaþar, þöyle devam etti: "Yüksek çekim gücü sayesinde kýsa sürede daha yüksek kalitede görüntüler elde edilecek. Birçok çekim türünü destekleyen, hasta konforu ve güvenliðinin ön planda olduðu cihazýmýzý özellikle onkoloji, kardiyoloji ve beyin cerrahi gibi bölümlerde baþvuran hastalarýmýza önemli katkýlar sunacaktýr. Yeni cihazýmýzýn 70 santimetre hasta tüneli açýklýðýna sahip olmasýyla hastalarýn MR çekiminde konforu artacaktýr. Bu sayede kapalý yerde kalma korkusu ve kilo fazlasý olan hastalarýmýz da rahatlýkla çekimini yaptýrabileceklerdir. Cihazýmýzda bulunan yapay zeka destekli teknolojiler sayesinde teknikerlerimizin de iþi kolaylaþýrken çekim süresi buna paralel olarak azalacak. Yen MR cihazýmýzla birlikte daha hýzlý, doðru ve kaliteli görüntüler elde edilecek. Günde ortalama 80 hasta ve 120 tetkik ile 2025 yýlýna verilen randevu sistemlerindeki süreler azami þekilde kýsaltýlmýþ olacaktýr."

 

 

 

Tomografi cihazýnýn alým süreci devam ediyor

 

MEÜ Týp Fakültesi Hastanesinin saðlýk alanýndaki yeni teknolojileri takip ederek bölge halkýnýn ihtiyaçlarýný karþýlama noktasýnda kararlýlýðýný sürdüreceðini ifade eden Yaþar, yakýn zamanda tomografi cihazýnýn alým sürecini tamamlayarak bölge halkýnýn hizmetine sunacaklarýný kaydetti.

 

konuþmalarýn ardýndan Vali Pehlivan ve beraberindekiler açýlýþ kurdelesini keserek, cihazýn bulunduðu alanda inceleme yaptý.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.