sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE APARTMANIN BODRUMU DAÝREYE ÇEVRÝLDÝ, MÜTEAHHÝT HAKKINDA DAVA AÇILDI

  •  9 Temmuz 2024 Salý 11:54

Mersin’de bir apartmanýn bodrumundaki sýðýnak ve mescidi daireye çevirip kiralayan, binanýn giriþini de duvarla örerek kapatan müteahhit hakkýnda ’hakký olmayan yere tecavüz’ suçundan 3 yýla kadar istemiyle dava açýldý.

Mersin'de bir apartmanýn bodrumundaki sýðýnak ve mescidi daireye çevirip kiralayan, binanýn giriþini de duvarla örerek kapatan müteahhit hakkýnda 'hakký olmayan yere tecavüz' suçundan 3 yýla kadar istemiyle dava açýldý.

 

Mersin'de bir apartmanýn bodrumundaki sýðýnak ve mescidi daireye çevirip kiralayan, binanýn giriþini de duvarla örerek kapatan müteahhit hakkýnda "hakký olmayan yere tecavüz" suçundan 3 yýla kadar istemiyle dava açýldý.

Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki 3 katlý apartmanýn projesinde sýðýnak ve mescit olarak belirlenen bina ortak alaný, müteahhit K.K. tarafýndan daireye çevrildi.

Ana giriþine duvar ördürüp kapýsýný kapattýðý binanýn arka cephesinde duvarlarý kýrarak yeni bir giriþ açan müteahhit, alana da tahta merdiven koydu.

Bina sakinleri, projede aslýna uygun hareket edilmediði ve ortak kullaným alanlarýný iþgal ettiði gerekçesiyle K.K. hakkýnda Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna þikayette bulundu.

Savcýlýkça yürütülen soruþturma sonucu hazýrlanan ve K.K. hakkýnda "hakký olmayan yere tecavüz" suçundan 3 yýla kadar hapis talep edilen iddianame, Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yargýlanmasýna baþlanan sanýk hakkýndaki davanýn ikinci duruþmasý 9 Aralýk'ta görülecek.

Apartman sakinlerinden Özcan Baþoðlu, gazetecilere, müteahhittin "haksýz" uygulamalarý nedeniyle maðdur olduklarýný söyledi.

Bina giriþini ilk gördüklerinde þaþýrdýklarýný anlatan Baþoðlu, þöyle konuþtu:

"Eve geldiðimizde binanýn giriþinin kapalý olduðunu gördük. Müteahhit bize binanýn giriþinin arkadan olduðunu söyledi. Binanýn arka kýsmýna tahtalardan bir merdiven yapýp uyduruk bir kapý açtý. Þaþkýnýz. Ýnanmayanlar bile oldu. Hatta komedi içerikleri çektiðim için inanmayýp þaka yaptýðýmýzý düþünenler oldu. Binada oturan yaþlý insanlar ve çocuklar var."

Binada yaþayan Fatih Dinç de müteahhitle mahkemelik olduklarýný belirterek, "Müteahhidin duvarla kapatýp yerinden söktüðü apartman kapýsýný getirmesini, duvarýn kaldýrýlmasýný ve bodrum katýn da bina sakinlerine teslim edilmesini istiyoruz." dedi.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.