sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSPANYA ÝLE FRANSA EURO 2024’TE FÝNALE ÇIKMAK ÝÇÝN MÜCADELE EDECEK

  •  8 Temmuz 2024 Pazartesi 17:11

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) yarý final maçýnda yarýn Ýspanya ile Fransa karþýlaþacak. Müsabakayý kazanan ekip, þampiyonada adýný finale yazdýracak.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) yarý final maçýnda yarýn Ýspanya ile Fransa karþýlaþacak. Müsabakayý kazanan ekip, þampiyonada adýný finale yazdýracak.

Almanya’nýn ev sahipliðinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý’nda (EURO 2024) ilk finalist yarýn belli olacak. Turnuvanýn iki güçlü takýmý Ýspanya ile Fransa, TSÝ 22.00’de Münih Futbol Arena’da karþý karþýya gelecek. Müsabakada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan hakem Slavko Vincic düdük çalacak. Vincic’in yardýmcýlýklarýný Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic yapacak. Maçýn dördüncü hakemi ise Slovakya’dan Ivan Kruzliak olacak. Mücadeleyi kazanacak ekip, Hollanda - Ýngiltere eþleþmesinin galibiyle finalde karþý karþýya gelecek.

Ýspanya, EURO 2024’teki tüm maçlarýný kazandý

Ýtalya, Hýrvatistan ve Arnavutluk’la birlikte yer aldýðý B Grubu’ndan gol yemeden namaðlup lider çýkan Ýspanya, son 16 turunda Gürcistan’ý, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya’yý eleyerek yarý finalist oldu. Avusturya, Hollanda ve Polonya ile birlikte mücadele ettiði D Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak ikinci olan Fransa ise son 16 turunda Belçika’yý, penaltýlara giden çeyrek final mücadelesinde ise Portekiz’i saf dýþý býrakarak yarý finale yükseldi.

Ýki takým da þampiyonada 6. kez yarý final oynayacak

Ýspanya Milli Futbol Takýmý, Avrupa Þampiyonasý’nda 6. kez yarý finalde mücadele edecek. Tarihinde 3 Avrupa þampiyonluðu bulunan Ýspanyollar, daha önce 1964, 1984, 2008, 2012 ve 2020 turnuvalarýnda yarý finale yükseldi. Bu yarý finallerin 4’ünü kazanan Ýspanya, 1’inde elenerek turnuvaya veda etti. Fransa da þampiyona tarihinde 6. kez yarý final aþamasýna adýný yazdýrdý. Turnuvada 2 þampiyonluðu olan Fransýzlar, 1960 ve 1996’da yarý finali geçemedi.

Ýspanya’da iki oyuncu cezalý

Ýspanya Milli Takýmý’nda savunma oyuncularý Dani Carvajal ile Robin Le Normand, kart cezasý nedeniyle Fransa karþýsýnda süre alamayacak. Fransa’da ise cezalý oyuncu bulunmuyor.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.