sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARKEOLOGLARDAN ÖNEMLÝ KEÞÝF! KANALÝZASYONDA YUNAN TANRISI HEYKELÝ BULDULAR

  •  8 Temmuz 2024 Pazartesi 13:00

Bulgaristan’ýn güneybatýsýndaki antik þehir Heraclea Sintica civarýnda kazý yapan arkeologlar mermer bir heykel buldu. Bir kanalizasyonda rastlanan heykelin Antik Yunan tanrýlarýndan Hermes’i tasvir ettiði fikri hakim.

Bulgaristan'ýn güneybatýsýndaki antik þehir Heraclea Sintica civarýnda kazý yapan arkeologlar mermer bir heykel buldu. Bir kanalizasyonda rastlanan heykelin Antik Yunan tanrýlarýndan Hermes'i tasvir ettiði fikri hakim.
Antik þehir Heraclea Sintica'da çalýþmalar yürüten arkeologlar, Antik Roma döneminden kalma bir kanalizasyonda Yunan tanrýsý heykeli buldu.

"ÞEHÝR DEPREMÝN ARDINDAN TERK EDÝLMÝÞ"
Makedonya Kralý II. Filip tarafýndan MÖ 356 ila MÖ 339'da kurulan Heraclea Sintica'nýn MS 4. yüzyýl sonlarýndaki bir depremle yýkýldýðýný tespit eden bilim insanlarý, doðal afetin ardýndan hýzla çöküþe geçen antik þehrin MS 500 civarýnda tamamen terk edildiðini ifade ediyor.

BOYU YAKLAÞIK 2 METRE
Heraclea Sintica'da kazýlarý yürüten ekipler Antik Yunan tanrýlarýndan Hermes'in tasvir edildiði düþünülen bir heykele rastladý. Yaklaþýk 2 metre boyundaki heykelin depremin ardýndan kanalizasyona yerleþtirilerek toprakla kaplanmasý sayesinde çok iyi korunduðu düþünülüyor.

"ELLERÝNDE BÝRKAÇ KIRIK VAR"
Arkeologlardan Lyudmil Vagalinski, "Baþý korunmuþ, çok iyi durumda. Ellerinde birkaç kýrýk var" heykelin, Antik Yunanlýlara ait bir eserin Romalýlar tarafýndan yapýlan bir kopyasý olduðunu ekliyor.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.