sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

1 MÝLYON KÝÞÝ TEHDÝT ALTINDA! BERYL KASIRGASI, ABD’YÝ ALARMA GEÇÝRDÝ

  •  8 Temmuz 2024 Pazartesi 12:57

ABD, Karayipler’de en az 10 kiþinin ölümüne neden olan Beryl Kasýrgasý’na hazýrlanýyor. Teksas’ta yaþayan 1 milyon kiþiye uyarý yapýlýrken, kasýrganýn eyalette yaygýn elektrik kesintilerine ve aksamalara yol açabileceðine dikkat çeken yetkililer tüm gemi hareketlerinin ve kargo operasyonlarýnýn da kýsýtlandýðýný belirtti.

ABD, Karayipler'de en az 10 kiþinin ölümüne neden olan Beryl Kasýrgasý'na hazýrlanýyor. Teksas'ta yaþayan 1 milyon kiþiye uyarý yapýlýrken, kasýrganýn eyalette yaygýn elektrik kesintilerine ve aksamalara yol açabileceðine dikkat çeken yetkililer tüm gemi hareketlerinin ve kargo operasyonlarýnýn da kýsýtlandýðýný belirtti.

 

ABD Ulusal Kasýrga Merkezi'ne göre, Teksas eyaleti yeniden kasýrgaya dönüþen Beryl fýrtýnasýnýn geliþi nedeniyle alarm durumuna geçti.

LÝMANLAR KAPATILDI, ELEKTRÝK KESÝNTÝLERÝ YAÞANABÝLÝR

Hava tahmincileri fýrtýnanýn bugün erken saatlerde karaya ulaþtýðýnda yýkýcý rüzgarlar ve 25 santimetreye kadar yaðmur getirebileceði uyarýsýnda bulunuyor. Eyaletin en büyük limanlarýndan bazýlarý hazýrlýk amacýyla kapatýlýrken, bölge sakinleri elektrik kesintileri konusunda endiþeli.

 

KARAYÝPLER'DE EN AZ 10 KÝÞÝ HAYATINI KAYBETTÝ

Meksika'nýn Yucatan Yarýmadasý'ný vurarak tropikal fýrtýnaya dönüþmeden önce Karayipler'de en az 10 kiþinin ölümüne neden olan Beryl kasýrgasý gelmeden önce Teksas'ta yaþayan 1 milyon kiþi ciddi þekilde uyarýldý.

RÜZGARIN HIZI 177 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Kasýrganýn Galveston ve Corpus Christi þehirleri arasýna ulaþmasý ve 2. kategori seviyesine ulaþmasý bekleniyor; bu da saatte 177 km hýza kadar çýkabilen rüzgarlara dayanabileceði anlamýna geliyor.

GEMÝ HAREKETLERÝ VE KARGO OPERASYONLARI KISITLANDI

Yetkililer, Karayipler'deki kadar güçlü olmasa bile Teksas'ta ve iç kesimlerde Houston þehrine kadar yaygýn elektrik kesintilerine ve aksamalara yol açabileceðini söylüyor. Öte yandan tüm gemi hareketleri ve kargo operasyonlarý da kýsýtlandý.

 

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.