sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 08:36

TEKNOFEST kapsamýnda Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 4 gün süren Ýnsansýz Deniz Aracý Final Yarýþmasý, Mersin’in Erdemli ilçesinde otonom sürüþleriyle tamamlandý.

Milli Savunma Bakanlýðý ile ASELSAN iþbirliðinde düzenlenen TEKNOFEST yarýþlarý çerçevesinde Erdemli Balýkçý Barýnaðý’nda Türkiye’de ilk defa yapýlan insansýz deniz aracý yarýþmasýnýn finali gerçekleþtirildi. 124 takýmla baþlayan yarýþta finale 27 takým kaldý. Yarýþlarýn ilk gününde insansýz deniz araçlarý teknik kontrolden geçirildi. Teknik kontrolleri baþarýyla geçen deniz araçlarý manuel sürüþle denizde verilen görevleri yerine getirdi. Görevlerini tamamlayan deniz araçlarý dün ve bugün otonom sürüþle engelleri geçti. Daha sonra en iyi tasarým ödülü Ankara Gazi Üniversitesi’ne, en özgün yazýlým yarýþmasý ödülü Ýstanbul Bahçeþehir Üniversitesi’ne,en iyi takým ruhu ödülü ise Ýstanbul Teknik Üniversitesi’ne verildi. Daha sonra açýklanacak olan 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takýmlarýn ödüllerinin ise Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasýnda gerçekleþecek büyük TEKNOFEST festivalinde verileceði belirtildi.

 

TEKNOFEST Yarýþmalar Koordinatörlüðünde görev yapan Muhammet Fatih Þahin," Ýlk kez düzenlenen insansýz deniz araçlarý yarýþmasýnýn 4’üncü günü final günündeyiz. Dün baþladýðýmýz takýmlarýn otonom sürüþleri bugün sona erecek. Bugünün de sonunda en özgün yazýlým, en özgün tasarým ve en iyi takým ruhu ödüllerini vereceðiz. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takýmlarýmýz Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasýnda gerçekleþecek büyük TEKNOFEST festivalinde ödüllerini almýþ olacaklar" dedi.

 

Þahin, ayrýca herkesi 2-6 Ekim tarihleri arasýnda gerçekleþecek büyük TEKNOFEST festivaline davet etti.

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.