sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý

  •  28 Eylül 2024 Cumartesi 08:06

Mersin’de bir lisenin bahçesinde bulunan zeytin aðaçlarý öðrenciler tarafýndan toplandý. Hasat edilen zeytinlerin geliri, ihtiyaç sahibi öðrencilerin ihtiyaçlarýnýn giderilmesinde kullanýlacak.

Merkez Toroslar ilçesinde bulunan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan zeytin aðaçlarý her yýl öðrencilerin de katýlýmýyla geleneksel olarak hasat ediliyor. Hasat sonrasý elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öðrenciler için harcanýyor. Okul bahçesindeki olgunlaþan zeytinler için bu yýl da etkinlik düzenlendi. Hayvanlarý Koruma Kulübü ve Çevre Koruma Kulübü öðretmen ve öðrencileri, okul aile birliði ile sosyal etkinlik faaliyetleri çerçevesinde bahçede bulunan aðaçlardan zeytin topladý. Okul Müdürü Burak Türkeri ile idari personel ve öðretmenler de hasada katýldý.

 

"Güzel bir olay"

Gerçekleþtirilen etkinlikle ilgili konuþan müdür Türkeri, zeytin toplama etkinliðinin yýllardýr geleneksel olarak yapýldýðýný söyledi. Okula yeni atandýðýný belirten Türkeri, "Bu yýl ben de etkinliðe katýldým. Gerçekten gurur verici bir etkinlik. Burada yaklaþýk 20 zeytin aðacý var. Okul aile birliðimiz gerek toplanan zeytini, gerekse elde edilecek zeytin yaðýný piyasa fiyatýndan satacak. Elde edilecek gelirle de ihtiyaç sahibi öðrencilerimizin ihtiyaçlarý karþýlanacak. Bu çok güzel bir olay. Ben de etkinliðe dahil olduðum için çok mutluyum. Zeytin toplayan öðrencilerimiz de çok mutlular. Çünkü onlar da ihtiyaç sahibi arkadaþlarýna destek olacaklarýndan memnuniyet duyuyorlar" dedi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.