sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KIRGIZÝSTAN’DA DARBE GÝRÝÞÝMÝ ENGELLENDÝ

  •  5 Temmuz 2024 Cuma 14:17

Kýrgýzistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, iktidarý þiddet yoluyla ele geçirme giriþiminin engellendiðini duyurdu.

Kýrgýzistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, iktidarý þiddet yoluyla ele geçirme giriþiminin engellendiðini duyurdu.
Kýrgýzistan'da darbe giriþiminin engellendiði açýklandý. Kýrgýzistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada, “Vatandaþlarýn güvenliðinin saðlanmasý ve anayasa düzeninin temellerinin korunmasýna yönelik alýnan tedbirler çerçevesinde vatandaþlarýn ölümüne yol açan kitlesel olaylar düzenleyerek iktidarý þiddet yoluyla ele geçirmeyi ve ülkede toplumsal ve siyasi durumu istikrarsýzlaþtýrmayý planlayan bir yýkýcý grubun faaliyetinin engellendiði” kaydedildi.
Soruþturma ve operasyonel çalýþmalarýn sonucu “K.B.A”, “M.E. C”, “B.B.K.”, “M.A.C.” ve “S.A.B” isimli Kýrgýzistan vatandaþlarýnýn gözaltýna alýndýðý aktarýlan açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

 

“Söz konusu grubun suç ideolojisini destekleyen ve fanatik bir þekilde dini ideolojiyi savunan kiþilerden oluþtuðu tespit edilmiþtir. Gözaltýna alýnanlarýn evlerinde ve kullandýklarý araçlara yapýlan arama çalýþmalarý sýrasýnda el yapýmý patlayýcýlar, silahlar, mühimmatlar, telsizler, kurþun geçirmez yelekler, kolluk kuvvetleri üniformlarý, insansýz hava araçlarý, aþýrýlýk yanlýþý literatürler ve diðer yasaklanmýþ maddeler bulunmuþ, ele geçirilmiþtir”
Açýklamada, soruþturmanýn devam ettiði bilgisi aktarýldý.
Öte yandan, ocak ayýnda da Kýrgýzistan'da kitlesel ayaklanma yoluyla iktidarý devirmeye yönelik hazýrlýk yaptýðý þüphesiyle bir gruba yönelik operasyon düzenleniþti. Miting düzenleyerek darbe giriþimi organize etmekle suçlanan 41 yaþýndaki iþ adamý Ýmamidin Taþov, saklandýðý köyde 22 Nisan'da yakalanmýþtý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.