sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KORKMAZ: "MERSÝN’ÝN ATIK SU YÖNETÝMÝ VE EKOLOJÝK DENGESÝNÝ SAÐLAMA KONUSUNDA ÖNEMLÝ ÝLERLEMELER KAYDETTÝK"

  •  29 Mayýs 2024 Çarþamba 09:32

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürü Ýrfan Korkmaz, Mersin’in atýk su yönetimi ve ekolojik dengesini saðlama konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade etti.

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürü Ýrfan Korkmaz, Mersin’in atýk su yönetimi ve ekolojik dengesini saðlama konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade etti.

 

MESKÝ, kentin su kaynaklarýný korumak, atýk su arýtma kapasitesini artýrmak ve çevresel sürdürülebilirliði saðlamak amacýyla yürüttüðü Mersin Atýk Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi ile ayný zamanda bölge halkýnýn yaþam kalitesini artýrmayý ve ekosistemin korunmasýna katkýda bulunmayý hedefliyor. Avrupa Ýmar ve Kalkýnma Bankasý (EBRD) temsilcileri tarafýndan ziyaret edilen MESKÝ’de, Mersin Atýk Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi kapsamýnda çevresel ve sosyal etkiler deðerlendirildi.

 

EBRD heyeti, MESKÝ yetkilileri ile gerçekleþtirdiði toplantýlarda, projenin ilerleyiþi ve elde edilen sonuçlar hakkýnda ayrýntýlý bilgi aldý. Ayrýca, atýk su yönetimi ve ekolojik denge projelerinin yerel halk üzerindeki sosyal etkileri, çevresel sürdürülebilirlik hedefleri ve toplumsal faydalarýna iliþkin deðerlendirmeler yapýldý. Ziyaret kapsamýnda yapýlan teknik incelemelerde ise atýk su arýtma tesislerinin mevcut durumu, yenileme ve geliþtirme çalýþmalarý yerinde incelendi. EBRD temsilcileri, MESKÝ’nin projeye yönelik taahhütlerinden ve elde edilen ilerlemeden duyduklarý memnuniyeti dile getirdi.

 

MESKÝ Genel Müdürü Ýrfan Korkmaz, EBRD’nin desteðinin, Mersin’in sürdürülebilir kalkýnma hedeflerine ulaþma yolunda büyük bir adým olduðunu belirtti. EBRD ile iþ birliði sayesinde Mersin’in atýk su yönetimi ve ekolojik dengesini saðlama konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini dile getiren Korkmaz, "Bu ziyaret, çevresel ve sosyal standartlarýmýzý daha da iyileþtirmemiz için bize önemli geri bildirimler saðladý” dedi.

 

MESKÝ, 9 projeyi daha Mersin’e kazandýracak

 

MESKÝ’nin Mersin Atýk Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi kapsamýnda, Silifke 2. Kademe Atýk Su Arýtma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atýk Su Arýtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atýk Su Arýtma Tesisi, Yeþilovacýk Atýk Su Arýtma Tesisi, Yenice Atýk Su Arýtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atýk Su Arýtma Tesisi ile Çeþmeli Kargýpýnarý Derin Deniz Deþarjý, Kýzkalesi Derin Deniz Deþarjý ve Bozyazý Derin Deniz Deþarjý projelerinin hayata geçirileceði bildirildi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.