sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÝMOZALAR YENÝÞEHÝR’DE TOPRAKLA BULUÞTU

  •  13 Mart 2021 Cumartesi 09:01

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediye ile Türk Üniversiteli Kadýnlar Derneði (TUKD) Mersin Þubesince, ’8 Mart Dünya Kadýnlar Günü’ne özel ‘Mimoza Kadýnlar Yetiþtiriyoruz’ etkinliði düzenlediði bildirildi.

Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediye ile Türk Üniversiteli Kadýnlar Derneði (TUKD) Mersin Þubesince, '8 Mart Dünya Kadýnlar Günü'ne özel ‘Mimoza Kadýnlar Yetiþtiriyoruz' etkinliði düzenlediði bildirildi. Etkinlikte kadýnýn gücünü temsil eden mimoza fidanlarýnýn dikimi yapýlarak, Mimoza Koruluðu oluþturuldu.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, zorlu koþullar karþýsýnda güçlü ve dirençli bir yapýya sahip olan ve bu yönüyle kadýný simgeleyen mimozalar Yeniþehir'de toprakla buluþtu. Türkan Saylan Parkýnýn batýsýndaki alanda, ‘Mimoza Kadýnlarý Yetiþtiriyoruz' sloganý ile oluþturulan korulukta kadýnýn gücünü temsil eden 67 mimoza fidaný dikildi. ÇBK Mersin Yeniþehir Belediyesi kadýn basketbol oyuncularýnýn da katýldýðý etkinlikte konuþan Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, Türkan Saylan'ýn adýnýn verildiði parkýn hemen yanýnda böyle bir etkinlik yapmalarýnýn ayrý bir anlam taþýdýðýný söyledi. Özyiðit, “Türkan Saylan da týpký mimoza çiçeði gibi direniþin ve baþkaldýrýnýn gücünün sembolü aslýnda. Onu her birimiz hasta yataðýnda olmasýna raðmen dirençli günlerinde çok iyi hatýrlýyoruz. O mücadeleyi de devam ettiriyoruz” dedi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.