KAÇIRILAN DENÝZCÝ HALÝL GÜLÇÜR: “MORALÝMÝZÝ HEP YÜKSEK TUTTUK”
16 Þubat 2021 Salý 09:42
Nijerya açýklarýnda kaçýrýlan ve 21 gün esir tutulduktan sonra kurtarýlan 15 Türk denizciden Halil Gülçür, morallerini hep yüksek tuttuklarýný söyledi.
23 Ocak'ta Nijerya'nýn Lagos kenti açýklarýnda korsanlar tarafýndan kaçýrýlan 15 Türk denizci 21 gün esir kaldýktan sonra kurtarýlan denizcilerden biri olan Halil Gülçür, memleketi Mersin'in Tarsus ilçesindeki evinde konuþtu. Halil Gülçür, devlet büyüklerine teþekkür etti. Gülçür, “Olay günü liman da iþimizi bitirdik, gemiyi limanda çýkardýk. 23 Ocak sabahý geminin saldýrýya uðradýðýný haber verdiler, yani alarm verdiler. Daha öncede konuþtuðumuz gibi aþaðýya indik. 5-10 dakika sonra adamlar bizi bulmaya çalýþtýlar. Biz kendimize göre önlemimizi almýþtýk. 6-7 saat sonra uðraþtýktan sonra bize ulaþmaya baþardýlar. Ondan sonra gemiden alýp, kendi geldikleri tekneye bindirip, ada gibi bir yere götürdüler. Etrafý bataklýk gibi görünen yer gibiydi. 21 gün orada kaldýk, kalmak zorunda kaldýk. Ondan sonra ki süreçte devlet saðolsun, gerekli giriþimleri yaptýlar. Bu sýkýntýyý bitirdiler. Bu iþle ilgilenen sayýn Cumhurbaþkaný, Dýþiþleri Bakaný ve emeði geçen herkese teþekkür ediyorum. Þuan evimdeyim, mutluyum, çocuklarýma kavuþtum. Diðer arkadaþlarýn da ayný. Allah bir daha yaþatmasýn” dedi.
Çok fazla þiddet görmediklerini belirten Gülçür, “Belki kötüsü de vardý, þansýmýzdan iyi adamlara düþtük. Bizi almaya gelen ekip 9 kiþiydi, götürdükleri yerde tahmin ettiðim kadar 25-30 kiþiydi. Ailelerimizle görüþmedik, ancak serbest býrakýldýktan sonra saðolsun Nijerya Büyükelçiliðinde görüþebildik” þeklinde konuþtu.