sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEZÝTLÝ’DE ÇOCUKLAR HAKLARINI SAVUNDU

  •  20 Kasým 2020 Cuma 09:21

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafýndan düzenlenen Çocuk Haklarý Günü etkinliðine katýldý.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafýndan düzenlenen Çocuk Haklarý Günü etkinliðine katýldý.

Mezitli Belediyesi Sivil Toplum Kuruluþlarý Binasý önünde düzenlenen etkinlikte çocuðun toplumdaki yeri ve haklarý konusuna dikkat çekildi. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baþkaný Sadýk Gürsoy, Baþkan Yardýmcýlarý Mert Dinçer ve Eylül Koylan tarafýndan günün anlam ve önemine dair bir açýklamanýn yapýldýðý etkinlikte, Birleþmiþ Milletler Çocuk Haklarý Sözleþmesi okundu. Baþkan Tarhan, etkinliðe katýlan çocuklara Atatürk'ün kaleme aldýðý ‘Nutuk' kitabýný hediye edildi. Etkinlikte, Çocuk Haklarý Sergisi de açýldý. Etkinlikte konuþan Mezitli Kent Konseyi Baþkaný Sibel Gelbul, dünyada bir tane çocuðun mutsuz olduðu bir ortamda ilerlemenin anlamsýz olduðuna dikkat çekti. Göreve gelmesinin ardýndan Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi kurduklarýný hatýrlatan Gelbul, ”Geri kalan 3 yýllýk süreçte Mezitli Belediyemizin de öncülüðü ile sayýsýz etkinlik gerçekleþtirdik. Hepimizin çocuklarýn haklarýný alabilmesi için yapmasý gereken çok þey var. Çocuklarýn en iyi eðitimi almaya, sosyalleþmeye ve saðlýklý bir ortamda yaþamaya, hepsinden de önemlisi çocuk olmaya haklarý var” dedi.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.