sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇÝKOLATADA YENÝ BÝR MARKA DOÐUYOR: CHOCOMER-MERSÝN HASADI

  •  12 Kasým 2020 Perþembe 10:01

Mersin Hasadý’ adýyla tamamen kentin doðal ürünlerinden katkýsýz çikolata üreten Gastronomi ve Mutfak Sanatlarý Bölümü, bu alandaki iddiasýný da ortaya koyarak patent baþvurusunda bulundu.

Mersin Hasadý' adýyla tamamen kentin doðal ürünlerinden katkýsýz çikolata üreten Gastronomi ve Mutfak Sanatlarý Bölümü, bu alandaki iddiasýný da ortaya koyarak patent baþvurusunda bulundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) son yýllarda girdiði hýzlý üretim sürecine bir yenisini daha ekliyor. MEÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarý Bölümünün deneyimli hocalarý tarafýndan 3 yýl önce ortaya fikir, bugün þekillenerek çok lezzetli, doðal ve katkýsýz çikolatalara dönüþtü. Son bir yýldýr proje üzerinde çalýþan hocalar, üniversitenin de desteðiyle bu aþamayý tamamlayarak çikolata üretimine baþladý. Bölüm öðrencilerinin de desteðiyle gerçekleþtirilen üretim kapsamýnda, ilk etapta Mersin'in doðal ürünleri kullanýlarak, tamamen katkýsýz limonlu ve fýstýklý çikolata üretildi. Bu lezzetlerin Mersinliler, Türkiye ve hatta tüm dünyanýn tatmasýný hedef olarak önüne koyan MEÜ, markalaþma sürecine de girerek, ‘Chocomer-Mersin Hasadý' adýyla patent baþvurusunu yaptý.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.