Türkiye’nin sondaj çalýþmalarýný yoðunlaþtýrmak için Fatih ve Yavuz gemilerine ek olarak satýn aldýðý Kanuni sondaj gemisi, Mersin’in Silifke ilçesi Ýncekum mevkiindeki NATO Limaný’nda bakým, güncelleme ve geliþtirme sürecini tamamlayýp demir alýp hareket etti.
Türkiye'nin sondaj çalýþmalarýný yoðunlaþtýrmak için Fatih ve Yavuz gemilerine ek olarak satýn aldýðý Kanuni sondaj gemisi, Mersin'in Silifke ilçesi Ýncekum mevkiindeki NATO Limaný'nda bakým, güncelleme ve geliþtirme sürecini tamamlayýp demir alýp hareket etti.
Haydarpaþa Limaný'nda, boðaz geçiþi hazýrlýklarý için demir alan ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklýðý Envanterine bu yýl giren Kanuni, Ýstanbul'a yola çýkarak NATO limanýndan demir aldý.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez, 30 Eylül'de, ‘Denizlerimizde Kanuni Dönemi Baþlýyor. Kanuni, Haydarpaþa Limaný'nda, boðaz geçiþi hazýrlýklarý için Taþucu Limaný'ndan Demir Alacak” paylaþýmýnda bulunmuþtu.
2012 Yýlýnda Güney Kore'de Sertao ismiyle üretimi tamamlanan gemi, 2020 yýlýna kadar Brezilya'da Enerji Firmasý Petrobras tarafýndan kullanýldý. 15 Mart 2020'de Türkiye'ye Getirilen ve 'Kanuni' ismi verilen sondaj gemisi, yaklaþýk 227 metre uzunluða 42 metre geniþliðe sahip. 11 bin 400 metre derinliðe inebilirken, 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesine sahip Kanuni, altýncý nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.