sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ayvalýk ve Mersin’deki Doðal Sit Alanlarý Tescil Edildi

  •  27 Eylül 2024 Cuma 08:26

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Balýkesir’in Ayvalýk ilçesindeki ve Mersin’in Bozyazý’daki çeþitli alanlarý ’Doðal Sit - Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullaným Alaný’ olarak tescilledi. Bu alanlarda madencilik ve turizm faaliyetleri gibi çeþitli izinler alýnabilecek.

Resmi Gazete'de yayýmlanan Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý Tabiat Varlýklarýný Koruma Genel Müdürlüðü kararlarýna göre; deniz kenarýndaki Balýkesir'in Ayvalýk ilçesindeki Alibey-Dombadis, Alibey-Namýkkemal ve Gümüþlük Güneyi Mevkiileri ile Mersin Bozyazý'daki Arsinoe Antik Kenti ve Edirne Keþan'daki Saros Körfezi Doðal Sit Alanlarý, "Doðal Sit - Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullaným Alaný" olarak tescil edildi.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý Tabiat Varlýklarýný Koruma Genel Müdürlüðü'nün Doðal Sit Alanlarýna iliþkin kararlarý Resmi Gazete'de yayýmlandý. Kararlara göre; Balýkesir'in Ayvalýk ilçesindeki Alibey-Dombadis (41 Nolu) Doðal Sit Alaný, Alibey-Namýkkemal Mahallesi sýnýrlarýndaki 40 Nolu Doðal Sit Alaný ve Sakarya Mahallesi sýnýrlarýndaki Gümüþlük Güneyi Mevkii (30 Nolu Alan 1. Etap) Doðal Sit Alanlarý ile Mersin Bozyazý'daki Arsinoe Antik Kenti Doðal Sit Alaný ve Edirne Keþan'daki Saros Körfezi 1. Etap (Mecidiye-Kocaçeþme) Potansiyel Doðal Sit Alaný, "Doðal Sit - Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullaným Alaný" olarak tescillendi.

Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullaným Alanlarýna iliþkin Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý'nýn resmi sitesinde yer verilen faaliyet izinlerinden bazýlarý þöyle:

"-Teknik rapor ile tespit edilmiþ zorunlu haller dýþýnda delme-patlatma yöntemlerinin kullanýlmamasý, habitat bölünmesi ile flora, fauna kaybýnýn en aza indirilerek ekolojik koridor oluþturacak tedbirlerin alýnmasý, bölgeye iliþkin olarak ekolojik etki deðerlendirme raporu hazýrlanmasý koþullarý ve ilgili yönetmelikler ve mevzuata uygunluðun saðlanmasý þartlarýyla madencilik faaliyetleri yapýlabilecek.

-Koruma amaçlý imar planýna uygun olmasý koþuluyla turizm tesisleri, yat limaný, tekne imal ve çekek yeri ve 1. sýnýf hariç düzenli depolama tesisi yapýlabilecek."

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FIBA KADINLAR EUROLEAGUE: ÇBK MERSÝN: 88 - ZABÝNY BRNO: 74

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.