sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MSB: “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirilmiþtir”

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 12:33

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB) Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiðini açýkladý.

Milli Savunma Bakanlýðý tarafýndan haftalýk bilgilendirme toplantýsý gerçekleþtirildi. Bakanlýkta gerçekleþtirilen basýn toplantýsýnda konuþma yapan Milli Savunma Bakanlýðý Basýn Halkla Ýliþkiler Müþaviri Tuðamiral Zeki Aktürk, Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncý yýl dönümünü ve 27 Eylül’de idrak edilecek Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutladýðýný belirtti.

 

Aktürk, Preveze Deniz Zaferi’nin Yýl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamýnda, 16 geminin ile Ýstanbul Boðaz’ýný geçeceðini, 13 gemi ile 13 liman ziyareti yapýlacaðýný ve gemilerin vatandaþlarýn ziyaretine açýlacaðýný aktardý.

 

“Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi”

Tuðamiral Aktürk, Terörle mücadeleye iliþkin son bir haftada yaþanan geliþmeleri de aktardý. Aktürk, “Türk Silahlý Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 36’sý son bir haftada olmak üzere, 1 Ocak’tan bugüne kadar 2 bin 49 teröristi etkisiz hale getirmiþtir. Ayrýca, bu hafta içerisinde terör örgütünün barýnma alanlarýndan kaçan 2 PKK’lý terörist daha Baþkale ve Habur’daki hudut karakollarýmýza teslim olmuþtur” açýklamasýnda bulundu.

Terörle mücadelenin tek bir terörist kalmayýncaya kadar devam edeceðini vurgulayan Aktürk, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarý tarafýndan yapýlan sýzma giriþimi esnasýnda þehit olan Piyade Sözleþmeli Er Maþallah Abakay’a Allah’tan rahmet diledi.

 

“Son bir haftada hudutlarda 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 þahýs yakalandý”

Hudutlarýn güvenliði için hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliþtirdiðini ve sýnýr güvenliðinde etkin tedbirler alýðýný kaydeden Tuðamiral Aktürk, “Son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 þahýs yakalanmýþ, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dýþý yollarla geçmeye çalýþýrken yakalananlarýn sayýsý 10 bin 876 olmuþtur. Son bir haftada engellenen bin 716 þahýs ile birlikte bu yýl içerisinde engellenen kiþi sayýsý da 78 bin 705’e ulaþmýþtýr” bilgisini aktardý.

“Ýsrail’in Lübnan’a yönelik son saldýrýlarý tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artýrmýþtýr”

Bölgedeki istikrarý ve uluslararasý düzeni tehdit eden Ýsrail saldýrýlarýnýn bir an evvel durdurulmasý gerektiðini söyleyen Aktürk, “Ýsrail’in Lübnan’a yönelik son saldýrýlarý tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artýrmýþtýr. Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi baþta olmak üzere, uluslararasý barýþ ve güvenliði korumakla sorumlu kurumlarýn ve uluslararasý toplumun acil ateþkes ve kalýcý barýþýn saðlanmasý için gerekli tedbirleri almasý þarttýr” þeklinde konuþtu.

 

Aktürk, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler’in Türk Devletler Teþkilatý’nýn ilk toplantýsýna katýlacaðý bilgisini de aktararak, “Harita Genel Müdürlüðü ev sahipliðinde, 30 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasýnda Türk Devletleri Teþkilatýna (TDT) üye ve gözlemci ülkelerin, ulusal-askerî haritacýlýk kurum temsilcileri ile ‘Türk Devletleri Teþkilatý Haritacýlýk Kurumlarý Baþkanlarý 1’inci Toplantýsý’ gerçekleþtirilecektir” diye konuþtu.

 

“S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir deðiþiklik bulunmamakta”

Milli Savunma Bakanlýðý kaynaklarý ise, bir Yunan gazetesinin ‘F-35 programýna tekrar dahil edilme karþýlýðýnda S-400’lerin Ýncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulacaðýna’ iliþkin iddialarýna, þu þekilde cevap verdi:

“Bu konuda üçüncü ülkeler tarafýndan yapýlan algý oluþturma amaçlý haberlere itibar etmemek, ihtiyatlý yaklaþmak gerekir. Þuan için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir deðiþiklik bulunmamaktadýr. Biz müttefiklerin birbirlerine kýsýtlama veya yaptýrým uygulamasýnýn doðru olmadýðýný, müttefiklik ruhuna aykýrý olduðunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakýn ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kýsýtlamalarýn kaldýrýlmasýdýr.”

 

“Lübnan’a yapýlan yardýmlar Lübnan’ýn talepleri doðrultusunda devam edecektir”

Ýsrail’in saldýrýlar düzenlediði Lübnan’a yardýmlarýn devam edip etmeyeceði ve TSK’nýn tahliye operasyonu yapýp yapmayacaðýna dair de açýklama yapan MSB kaynaklarý, “TSK, Lübnan’dan vatandaþlarýmýzýn veya yabancý ülke vatandaþlarýnýn güvenli bir þekilde tahliyesi maksadýyla kendisine tevdi edilecek görevleri yerine getirecek imkân ve kabiliyetlere sahiptir ve daha önce birçok tahliye harekâtýný baþarýyla icra etmiþtir. Hali hazýrda Lübnan’da yaþanan geliþmeler Dýþiþleri Bakanlýðý ile koordineli olarak yakýndan takip edilmektedir. Muhtemel bir tahliye harekâtý kapsamýnda da ön planlama ve ön hazýrlýklar yapýlmaktadýr. Yardýmlar da diðer kurumlarla koordineli þekilde Lübnan’ýn talepleri doðrultusunda ve güvenlik þartlarýna göre devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.