sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Firari PKK’lý boþanma aþamasýndaki eþine gözdaðý vermek için bomba koydurtmuþ

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 10:36

Ýstanbul’un Sultangazi ilçesinde hurda toplayan bir eskici tarafýndan bulunan el yapýmý patlayýcýnýn failleri yakalandý. Patlayýcýnýn, yurt dýþýnda firari durumda olan bölücü terör örgütü PKK üyesi Bilal Ý. tarafýndan eþine gözdaðý vermek için koydurttuðu anlaþýldý.

Edinilen bilgiye göre, 16 Eylül Pazartesi günü Sultangazi ilçesinde hurda toplayan bir eskici, sokakta el yapýmý bir patlayýcýya rastlamýþ, durumu polise bildirmiþti. Ýhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanlarý, düzenekleri ve el yapýmý patlayýcýyý etkisiz hale getirerek imha etmiþti. 9 Eylül tarihinde ise uzun namlulu silah ile bir eve saldýrý gerçekleþtirilmiþti. Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Ýstihbarat Þube Müdürlüðü’ne baðlý ekipler ve TEM birimlerince, söz konusu olaylara iliþkin geniþ çaplý çalýþma gerçekleþtirildi.

 

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nýn faaliyetlerinin deþifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapýlan çalýþmalarda, 9 Eylül’de meydana gelen Arnavutköy ilçesinde bulunan bir ikamete yönelik uzun namlulu silahlý saldýrý olayý ve 16 Eylül Pazartesi günü Sultangazi ilçesinde bulunan EYP olaylarýnýn izi sürüldü. Emniyet ekipleri tarafýndan yapýlan incelemelerde, olaylarýn PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve yurtdýþýnda bulunan Bilal Ý. isimli örgüt üyesinin talimatýyla S.K., A.O., Y.I. ve E.B. tarafýndan gerçekleþtirildiði tespit edildi.

 

Kolluk kuvvetlerince yapýlan araþtýrmalarda., yurt dýþýnda kaçak olarak yaþayan PKK mensubu Bilal Ý.‘nin, Türkiye’de bulunan eþiyle boþanma aþamasýnda olduðu, aralarýnda anlaþmazlýk bulunduðu, eþine gözdaðý vermek amacýyla olaylarýn talimatýný verdiði ve olaylarýn bu sebepten meydana geldiði anlaþýldý.

 

Yapýlan teknik ve fiziki takiple yerleri tek tek belirlenen 4 þüphelinin yakalanmasý için 19 Eylül’de birden fazla adrese eþ zamanlý operasyon düzenlendi. Baskýnda, azmettirici Bilal Ý.’nin talimatýyla olaylarý gerçekleþtirdikleri tespit edilen S.K., A.O., Y.I. ve E.B. yakalanarak gözaltýna alýndý. Baskýnda, olayda kullanýlan silahýn ele geçirilmesi amacýyla Sultangazi ilçesinde tespit edilen 2 ikamet adresinde yapýlan aramalarda ise AK-47 tipi kalaþnikof marka uzun namlulu silah, bir tabanca ve bu silahlara ait 93 mermi ele geçirildi. Ayrýca silahlarý ikametinde bulunduran ve silahlarý sakladýðý deðerlendirilen B.Ö.O. ile O.Þ. isimli þahýslar da yakalanarak gözaltýna alýndý.

 

 Ýstanbul Emniyetine baðlý Ýstihbarat Þube ve TEM ekipleri tarafýndan yakalanan toplam 6 þüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlýlar polisteki ifade iþlemleri tamamlandýktan sonra geçtiðimiz pazar günü adliyeye sevk edildi. Þüphelilerden E.B. ve Y.I. isimli 2 kiþi hakkýnda adli kontrol hükümleri uygulanýrken, diðer 4 zanlýnýn tutuklanarak cezaevine gönderildiði öðrenildi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.