sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Çarpýcý detay ortaya çýktý! Ekipler dað bayýr Narin’i ararken aile üyeleri bakýn neler yapmýþ

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 08:34

Narin Güran cinayeti soruþturmasýnda çarpýcý detaylar ortaya çýktý. Savcýlýðýn kararý ile çok sayýda aile üyesinin teknik takibe alýndýðý hatta ortam dinlemesi yapýldýðý ancak Güran ailesinin bu dinlemelere karþý müziðin sesini açarak önlem aldýðý öðrenildi.

Diyarbakýr'da kaybolduktan 19 gün sonra cansýz bedeni Eðertutmaz Deresi'nden bulunan Narin Güran cinayet soruþturmasýnda yeni detaylar ortaya çýktý.

 

Diyarbakýr Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, þüphelilere yönelik bir dizi teknik takip kararý aldý. Cep telefonlarý dinlenen þüphelilere yönelik ayný süreçte ortam dinlemesi de yapýldý. Halk Tv'nin haberine göre, þüphelilerin ortam dinlemesine karþý müzik sesini açarak önlem almaya çalýþtýðý ortaya çýktý.

 

ORTAM DÝNLEMESÝNE KARÞI MÜZÝKLÝ ÖNLEM

Güvenlik birimlerinin yaptýðý çalýþmalar sonucunda Güran ailesi üyeleri, Jandarma'nýn ortam dinlemesi yapýðý bilgisini aldý. Bu bilginin kim tarafýndan sýzdýrýldýðý araþtýrýlýrken, Güran ailesi erkeklerinin katýldýðý en az 7 ayrý aile meclisi toplantýsýnýn yapýldýðý tespit edildi. Bu toplantýlar kimi zaman açýk alanda kimi zaman da kapalý alanda. Toplantýda konuþulanlarýn ortam dinlemesi sayesinden dýþarý sýzmamasý için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalýþtý.

 

NARÝN KAYBOLDUKTAN SONRA MESAJLAR SÝLÝNDÝ

Güran ailesinin bir çok üyesi Narin'in kaybolduðu 21 Aðustos'tan sonra WhatsApp yazýþmalarýný sildi. Benzer þekilde telefon görüþme kayýtlarý da silindi. Aile üyeleri, anýlan tarihten sonra kullandýklarý cep telefonlarý ise deðiþtirdi.

 

HALI, KANEPE ÖRTÜLERÝ VE YOLLUKLAR YIKANMIÞ

Güran ailesi üyelerinin, Muhtar Salim Güran'ýn birçok kez verdiði talimatlar ile hareket ettiði de elde edilen bir diðer bilgi. Narin'in katledildiði baba evinde birçok halý koltuk örtüsü yolluk ve masa örtüleri ile birlikte, anne Yüksel Güran'ýn kýyafetlerinin çamaþýr makinesinde yýkandýðý yine evdeki halýlarýn en az iki kez yýkandýðý belirlendi.

 

YIKAMA ÝÞLEMÝNÝ YENGE ORGANÝZE ETTÝ

Yýkama iþlerini yenge Hediye Güran'ýn organize ettiði ve Narin'in cansýz bedeninin evden çýkarýlmasý sonrasý Salim Güran'ýn talimatý ile, yengeler Hediye Güran, Maþallah Güran ile anne Yüksel Güran'ýn halýlarý yýkadýklarý ortalýkta bulunan birçok örtüyü de yýkadýklarý tespit edildi.

 

Anne Yüksel Güran'ýn, evde bulunan çamaþýr makinasýna kapasitesinin üzerinde yýkanacak örtü ve kýyafet koyduðu için aþýrý yüklenmeden dolayý çamaþýr makinasýnýn arýzalandýðý bunun üzerine yýkanmasý gereken örtü ve kýyafetlerin Hediye Güran'ýn evine götürülerek burada yýkandýðý tespit edildi. Özelikle evin giriþ kapýsýnda yer alan geniþ ara holün ve narin'in katledildiði odadaki bütün örtülerin yýkandýðý belirlendi. Yerlerin de defalarca silindiði çamaþýr suyu kullanýldýðý belirtiliyor.

 

EN AZ ÝKÝ KEZ BANYO YAPTILAR

Ulaþýlan bir diðer bilgi ise dikkat çekici. Bütün aile üyelerinin, özellikle Hediye Güran, Maþallah Güran ile Yüksel Güran'ýn 21 Aðustos günü en az iki kez banyo yaptýklarý yine Salim Güran'ýn uzun bir süre banyo yaptýðý ve aracýný kapý önünde yýkadýðý da tespit edildi.

 

SAATLERCE GÖRÜÞME YAPTI

Narin'in saat 15.15'te, eve geldikten hemen sonra katledildiði belirlendi. Narin'in cansýz bedeninin ev dýþýna çýkarýlmasýndan sonra amca Salim Güran'ýn saatlerce yakýn çevresi ve aile büyükleri ile telefon görüþmeleri yaptýðý belirlendi. Amca Güran bu görüþmelerin tamamýna yakýnýný WhatsApp üzerinden gerçekleþtirdi. Amca Güran'ýn, söz konusu görüþmelerde delillerin ortaya çýkarýlmamasý için yardým aldýðý anlaþýldý.

 

GÝZLÝ TANIK AKRABA DEÐÝL

Güvenlik birimleri, olaydan hemen sonra Salim Güran'ýn telaþlý bir biçimde davrandýðý bilgisine ulaþtý. Bu duruma, köyde bulunan ve akraba olmayan bir kiþini bu duruma þahit oldu. Olaylarý uzaktan izleyen bu kiþi güvenlik birimleri ile temasa geçti. Ankara'dan, uzman isimlerin Diyarbakýr'a gelmesi sonrasý, anýlan kiþinin gizli tanýk statüsüne alýnarak hakkýnda gizli tanýk iþlemi yapýldýðý öðrenildi.

 

SÝLÝNEN GÖRÜNTÜLERÝ TÜBÝTAK KURTARACAK

Jandarma ekiplerinin yaptýðý çalýþmalar sonucunda amca Salim Güran'ýn evinde olay öncesinde güvenlik kamerasýnýn var olduðu ancak olaydan sonra kameralarýn çalýþamaz hale getirildiði belirlendi. Benzer þekilde bir diðer amca Hüseyin Güran'ýn evinde sesli kayýt yapan güvenlik kamerasý sisteminin olduðu ve bu sistemin de devre dýþý býrakýldýðý her iki güvenlik kamerasý görüntülerinin geriye dönük olarak bütün görüntülerinin özel bir program kullanýlarak silindiði anlaþýldý. Ancak Jandarma ekiplerinin, her iki güvenlik kamerasýnýn hard disklerine el koyarak TÜBÝTAK'a gönderildiði öðrenildi. Bu arada güvenlik birimlerinin yaptýðý çalýþmalar sonrasý okul anahtarýnýn amca Güran'da bulunduðu olay sonrasý Güran'ýn okula giderek güvenlik kamerasý görüntülerini izlediði ve güvenlik kamerasý görüntüleri üzerinde herhangi bir silme ya da oynama olup olmadýðýnýn araþtýrýlmasý için okuldaki güvenlik kamerasý hart disklerinin de sökülerek incelemeye alýndýðý bildirildi.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.