sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn "Hamas" sorusuna yanýtý Amerikalý sunucunun hoþuna gitmedi

  •  25 Eylül 2024 Çarþamba 14:13

Cumhurbaþkaný Erdoðan, 79. Birleþmiþ Milletler Genel Kurul Çalýþmalarý için bulunduðu ABD’nin New York þehrinde NBC News kanalýna röportaj verdi. Erdoðan, "Hamas’ý iyi tanýyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve þu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmýyorum" diyen Erdoðan’ýn sözlerinden sonra spikerin yüz ifadesinin deðiþmesi dikkatlerden kaçmadý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Birleþmiþ Milletler 78. Genel Kurulu için bulunduðu Amerika Birleþik Devletleri'nin New York kentinde NBC News'tan Keir Simmons'un sorularýný yanýtladý. Erdoðan, Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarý, Rusya'nýn Ukrayna'yý iþgali ve Türkiye-NATO iliþkileri hakkýnda önemli açýklamalar yaptý.

 

"BU DÝRENÝÞ GRUBUNA NASIL TERÖR ÖRGÜTÜ DERÝM?"

Keir Simmons, Erdoðan'a Türkiye'nin Hamas ile iliþkisini sordu. Erdoðan, Türkiye'nin teröristlere karþý olduðunu ancak Hamas'ýn terör örgütü olmadýðýný belirterek "Biz teröristlere karþýyýz. Fakat Hamas'ý iyi tanýyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas'a terör örgütü demedim. Ve þu anda da Hamas'a bir terör örgütü olarak bakmýyorum. Zira Hamas, topraklarýný koruma gayreti içerisinde olan bir direniþ grubudur. Dolayýsýyla böyle bir direniþ grubuna ben nasýl olur da terör örgütü derim?" þeklinde konuþtu. Erdoðan'ýn bu sözlerinden sonra Amerikalý sunucunun yüz ifadesinin deðiþmesi dikkatlerden kaçmadý.

 

"ÞARTLARI HAZIRLAYAN NEDENLERÝ ÝYÝ BÝLMEK LAZIM"

Konuþmasýnýn devamýnda 1947'den beri Filistin halkýnýn çektiði acýlara vurgu yapan Erdoðan, "7 Ekim'e bu þartlarý hazýrlayan nedenleri iyi bilmek lazým. Onlarý iyi anlamak lazým. Ve burada acaba ne kadar Filistinli þehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasýný incelediðimizde durum çok farklý yerlere ulaþýr" dedi.

 

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELÝÐÝ: ABD ÝSTEMÝYOR

Gündemdeki konulardan biri de Ukrayna'nýn NATO üyeliði idi. Erdoðan'a Ankara'nýn Ukrayna'nýn NATO üyeliðine nasýl baktýðý soruldu. Erdoðan, "Amerika, Ukrayna'nýn her þeyden önce NATO'ya üye olmasýný istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna'nýn NATO'ya üye olmasýný istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararýmýzý vermemiz lazým" yanýtýný verdi.

 

Ukrayna'nýn NATO üyeliði konusunda hemen karar verilmemesi gerektiðine vurgu yapan Erdoðan, "Bu iþler heyecanla adým atýlacak konular deðil. Bizler de bu konularda kararlarýmýz verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruþunu masaya yatýrýyoruz. Þu an itibarýyla tüm NATO ülkelerinin duruþu, benim için diðer ülkeler için nedir ne deðildir bu geliþmeleri takip ederek nihai kararýmýzý veririz" ifadelerini kullandý. Bu sözlerinin üzerine Simmons, Erdoðan'a "Karar verdiniz mi?" diye sordu. Erdoðan, "Hayýr" dedi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.