sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Güvenli Ödeme Sistemi ile araç satýþýnda dolandýrýcýlýk ortadan kalkacak

  •  25 Eylül 2024 Çarþamba 13:47

Araç satýþýnda alýcýyý ve satýcýyý koruma amacýyla uygulanacak ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ 27 Eylül itibariyle zorunlu hale geliyor.

Ýkinci el araç alým satýmý sýrasýnda nakit olarak ödenecek araç satýþ bedelini güvence altýna alan ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ 27 Eylül’de zorunlu hale geliyor. Yeni sistem ile dolandýrýcýlýklarýn önüne geçilmesi, alýcýyý ve satýcýyý korumak hedefleniyor.

 

Araç satýþýnda sahte para ve satýþ bedelinin ödenmemesi gibi riskler ortadan kalkýyor

Ticaret Bakanlýðý ile Türkiye Noterler Birliði iþbirliðiyle uygulamaya alýnan Güvenli Ödeme Sistemi ile nakit taþýma, sahte para ve satýþ bedelinin ödenmemesi gibi risklerin ortadan kaldýrýlmasý hedefleniyor. Uygulamada, önce satýcý güvenli ödeme sürecini baþlatacak, sonra alýcý notere gitmeden önce referans numarasý ile parayý aracý kuruluþa yatýracak. Yeni ruhsatýn çýkmasý yani satýþýn onaylanmasýnýn ardýndan güvenli hesapta bekleyen para anýnda satýcýnýn hesabýna geçecek.

Güvenli Ödeme Sistemi’nin 27 Aðustos’ta yetki belgesi bulunan iþletmelerde zorunlu olarak uygulanmaya baþladýðýný, 27 Eylül’de ise tüm araç satýþlarý için zorunlu hale geleceðini belirten Galerici Gökhan Ardeþen, ‘‘Güvenli Ödeme Sistemi çok basit uygulanacak bir sistem. Bu yöntem ile araç alým satýmý çok daha güvenli oluyor. Sisteme dahil olan bankalarda araç bedeli ortak havuzda tutuluyor. Araç satýþý gerçekleþtiðinde siteme dahil bankaya bildirim gidiyor ve banka havuzda bekleyen satýþ bedelini anýnda satan kiþinin hesabýna aktarýyor’’ dedi. Uygulama güvenli bir sistem olduðunu ifade eden Ardeþen, ‘‘Biz yetki belgesi bulunan iþletmeler olarak güvenli ödeme sistemini þuanda kullanýyoruz. Araç satýþýnda banka, satýþ bedelinden 105 lira mahsup edecek. Bu bedelin 52,5 lirasý iþlem katýlým payý olarak Türkiye Noterler Birliði’ne aktarýlacak. Sistemi Ticaret Bakanlýðý denetleyecek’’ þeklinde konuþtu.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.