sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Miray’ý ezerek öldüren öðretmenin savunmasý pes dedirtti: Aracým uyarmadý

  •  25 Eylül 2024 Çarþamba 12:00

Ordu’da uyum haftasýnda okula giden 7 yaþýndaki Miray’a kullandýðý cip ile çarparak hayatýný kaybetmesine neden olan öðretmen Banu Kaya savunmasýnda, "Kapýdan giriþ yaptýðým sýrada aracýmýn etrafýnda herhangi bir tehlike olduðunu belli edecek þekilde bir araçtan uyarý almadým. Kapýdan geçerek aracý park ettim" dedi.

Ordu'da birinci sýnýf öðrencilerinin katýlým saðladýðý uyum haftasýnda, 7 yaþýndaki Miray Arslan, okulun beden eðitimi öðretmeni Banu Kaya'nýn çarpmasý sonucu hayatýný kaybetti. Kaya, tutuklu yargýlandýðý dava duruþmasýnda yaptýðý savunmada pes dedirten ifadeler kullandý.

UYUM HAFTASINDA HAYATTAN KOPARILDI

Kaza, 2 Eylül Pazartesi saat 09.00 sýralarýnda, Altýnordu ilçesi Saray Mahallesi'ndeki Gazi Ýlkokulu bahçesinde meydana geldi. Beden eðitimi öðretmeni Banu Kaya yönetimindeki 52 BK 790 plakalý otomobil, okul bahçesine girdiði sýrada uyum haftasý kapsamýnda okula gelen 1'inci sýnýf öðrencisi Miray Arslan'a çarptý. Miray Arslan yaralandý. Görevlilerin ihbarý üzerine okula saðlýk ekipleri sevk edildi. Eda- Yakup Arslan çiftinin kýzlarý Miray Arslan, ambulansla götürüldüðü Ordu Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'nde yapýlan tüm müdahaleye karþýn kurtarýlamadý. Olayýn ardýndan öðretmen Kaya emniyetteki iþlemlerinin ardýndan çýkarýldýðý mahkemece tutuklandý.

ÖÐRETMEN TUTUKLU YARGILANIYOR

Beden Eðitimi ve Spor Öðretmeni Banu Kaya'nýn yargýlamasýna bugün Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde baþlandý. Öðretmen Banu Kaya, sanýk sýfatý ile katýldýðý duruþmaya, tutuklu bulunduðu Efirli E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) ile baðlandý. Duruþmada müþteki sýfatýyla katýlan Eda ve Yakup Arslan çifti ve avukutlarý ile sanýk avukatý hazýr bulundu.

ARACIN SENSÖRLERÝ UYARI VERMEDÝ

Öðretmen Kaya duruþmada verdiði ifadesinde, ayný okulda 13 yýldýr öðretmen olarak görev yaptýðýný söyledi. Olay günü kendi aracý ile okula gittiðini, okulun raylý demir kapýsýnýn açýk olduðunu söyleyen Kaya, "Okulun giriþindeki kýsýmda bir araç park halindeydi. Okulun giriþ kapýsý otomatik kapý deðildi. O gün okulun ilk günü olduðu için raylý kapý sonuna kadar açýktý. Kapýdan giriþ yaptýðým sýrada aracýmýn etrafýnda herhangi bir tehlike olduðunu belli edecek þekilde araçtan uyarý almadým. Kapýdan geçerek aracý park ettim. Tüm bu sýrada aracýmýn camlarý kapalýydý, klimayý kullanýyordum ve müzik dinlemiyordum. Sürgülü kapýnýn altýndaki raylardan geçiþ yaptýðým sýrada araç, tümsekten geçiyormuþ gibi sarsýldý. Aracýmý park ettim ve giriþ kapýsýna baktýðýmda yerde Miray'ýn yatar vaziyette olduðunu gördüm. Ayný zamanda bir baðrýþma sesi de duydum. 'Ben mi yaptým?' dedim. Miray'ý gördüðüm için fenalaþtým, beni okulun giriþ kýsmýndaki çay ocaðýna götürdüler. Sonrasýný bayýldýðým için hatýrlamýyorum" dedi.

HERKES ARACINI OKUL BAHÇESÝNE PARK EDÝYOR

Okulun bulunduðu konumdan dolayý park konusunda problem yaþandýðýný ifade eden sanýk öðretmen Banu Kaya, "Gazi Ýlkokulunda 25-26 öðretmen görev yapýyor. Okul müdürü, öðretmenler ve okulda çalýþan diðer personelin tamamý dahil olmak üzere bütün personel araçlarýný okulun bahçesine park ediyor" diye konuþtu.

KIZIMI EZDÝ YOLUNA DEVAM ETTÝ

Öðretmen Banu Kaya'nýn okul bahçesine hýzlý þekilde giriþ yaptýðýný iddia eden anne Eda Arslan ise "Sanýk hýzlý bir þekilde bahçe içerisine giriþ yaparak aracýyla kýzýmýn üzerinden geçti. Aracýn ön tekerleðinin kýzýmýn üzerinden geçtiðini net olarak görmedim, ancak araç kýzýma çarptýðý için araca doðru yöneldiðim sýrada, aracýn arka tekerlerinin kýzýmýn üzerinden geçtiðini gördüm. Yanýna gittiðimde çok yaklaþamadým. Kýzým kanlar içerisinde yerdeydi. Sanýk, kýzýma çarptýðýný dahi fark etmeden yoluna devam ederek aracýný servis araçlarýna ayrýlan yere park etti. Sanýktan þikayetçiyim" dedi.

MÝRAY'IN KEMÝKLERÝNÝN KIRILMA SESÝNÝ DUYDUM

Mahkeme olayýn yaþandýðý gün çocuðunu okula getiren öðrenci velisi Dilek Avcý'yý da tanýk olarak dinledi. Tanýk Avcý, aracýn Miray'ýn üzerinden geçtiði sýrada Miray'ýn kemiklerinin kýrýlma sesini duyduðunu belirterek, "Sanýðýn hýzlý bir þekilde çýktýðý rampadan saða dönüþ yapmasýna raðmen hýzýný kesmeden manevra yaptýðýný gördüm. Kapý önündeki Miray'a çarptý. Arka tekerlek Miray'ýn üzerinden geçti. Sanýk, bahçe içinde de hýzlý bir þekilde geçerek servis araçlarýnýn bulunduðu yere park etti. Sanýðýn aracýyla Miray'ýn üzerinden geçtiði sýrada Miray'ýn kemiklerinin kýrýlma sesini de duydum. Sanýk, aracýný park ettikten sonra Miray'ýn yanýna geldi. Devamýnda ortalýk kalabalýklaþtý, sanýðý okulun içine götürdüler. Bu anlattýklarýmý net bir þekilde gördüm. Kazaya kimin sebebiyet verdiðini soruþtururken diðer veliler, sanýðýn benzer þekilde okul bahçesinde hýzlý ve agresif araç kullandýðý için uyarýldýðýný, ancak bu uyarýlarýn ne sanýk ne de okul idaresi tarafýndan dikkate alýnmadýðýný söylediler" diye konuþtu.

TUTUKLU YARGILANIYOR

Savcý mütalaasýnda, sanýðýn asli kusurlu olduðu, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu iþlediði sunularak bahse konu yerde küçük yaþta çocuklarýn bulunabileceðini öngörecek durumda olmasý, bahçe giriþi ile kazanýn gerçekleþtiði alanda kot farkýnýn bulunmasýndan dolayý 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu iþlediði ve tutukluluk halinin devamýna karar verilmesi sunuldu. Sanýðýn ek süre talep etmesi üzerine duruþma ertelendi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.