sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ýçlerinden biri de öðretmen! Deprem yardýmlarýný satarken yakalandýlar

  •  25 Eylül 2024 Çarþamba 10:28

Kahramanmaraþ’ýn Türkoðlu ilçesinde depremzedeler için gönderilen yardýmlarý satan 8 kiþiye yönelik düzenlenen operasyonda 4 kiþi tutuklandý. Kaymakamlýk, operasyonda 1.5 milyon TL deðerinde malzeme ele geçirildiðini açýkladý.

6 Þubat'ta Kahramanmaraþ'ta meydana gelen depremlerde Türkoðlu ilçesine kurulan Azerbaycan-Türkiye Geçici Barýnma Merkezi'nde depremzedelere gönderilen yardýmlarýn görevliler tarafýndan satýldýðý ihbarý üzerine Ýlçe Emniyet Müdürlüðü ekipleri çalýþma baþlattý.

ÝÇLERÝNDEN BÝRÝ DE ÖÐRETMEN

Yapýlan çalýþma kapsamýnda, aralarýnda barýnma merkezinin sorumlusu 1 öðretmen ve 4 personelin de olduðu 8 þüpheli gözaltýna alýndý. Emniyetteki iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen þüphelilerden 4'ü tutuklandý, 4'ü ise adli kontrol þartýyla serbest býrakýldý.

KAYMAKAMLIK: 1.5 MÝLYON LÝRALIK MALZEME ELE GEÇÝRÝLDÝ

Operasyonla ilgili Türkoðlu Kaymakamlýðý da yazýn açýklama yaptý. Açýklamada, "Azerbaycan-Türkiye Geçici Barýnma Merkezinden kamu mallarýnýn çalýnarak satýldýðý yönünde duyumlar alýnmasý üzerine il emniyet müdürlüðüyle yapýlan koordineli çalýþmalar sonucu Türkoðlu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nca baþlatýlan operasyonlarda; 2 adet ruhsatsýz tabanca, 1 adet ruhsatsýz av tüfeði ve bu silahlara ait mühimmatlar, takribi deðeri 1.5 milyon TL olan konteyner, elektronik eþya, gýda ve yaþam malzemesi ele geçirilmiþtir. Ayrýca operasyonlarda 8 þahýs yakalanarak haklarýnda adli iþlem yapýlmýþ, 4 þahýs tutuklanmýþ, 4 þahýs adli kontrol þartýyla serbest býrakýlmýþtýr" ifadeleri yer aldý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.