sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ankara bu iddiayý konuþuyor: Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 09:00

TBMM 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalýþmalarýna baþlayacak. Meclis’te ilk ele alýnmasý beklenen teklif Yargý paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartýþmalý bazý düzenlemelerin çýkarýldýðý teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte geniþletileceði ifade ediliyor. Paket hazýrlanýrken gündeme gelen ama eleþtiriler üzerine geri çekilen "Etki ajanlýðý" düzenlemesinin de yeniden ekleneceði iddia ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalýþmalarýna baþlayacak. Meclis'in gündeminde baþta yeni anayasa olmak üzere önemli konular var. Meclis Baþkaný Numan Kurtulmuþ'un dönem baþlamadan önce yeni anayasa yapýmý ile ilgili Meclis'te grubu bulunan partilere bir çaðrý daha yapmasý bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu'nda ele alýnacak yasa çalýþmalarý için de hazýrlýklar baþladý. Tüketicinin Korunmasý Hakkýnda Kanunda deðiþiklik teklifi, Öðretmenlik Meslek Kanununda deðiþiklik teklifi ve kamuoyunda 9. Yargý Paketi olarak bilinen teklif, Meclis gündeminde görüþülmeyi bekliyor.

ELE ALINMASI BEKLENEN ÝLK TEKLÝF YARGI PAKETÝ OLACAK

Gazete Duvar'ýn kulis haberine göre Meclis'te ilk ele alýnmasý beklenen teklif Yargý paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartýþmalý bazý düzenlemelerin çýkarýldýðý teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte geniþletileceði ifade ediliyor.

ETKÝ AJANLIÐI DÜZENLEMESÝ GERÝ MÝ DÖNÜYOR?

Paket hazýrlanýrken gündeme gelen ama eleþtiriler üzerine geri çekilen "Etki ajanlýðý" düzenlemesinin de yeniden ekleneceði kaydediliyor.

ETKÝ AJANLIÐI NEDÝR?

Etki ajanlýðý, 9. Yargý Paketi'nin 22. maddesinde "Diðer faaliyetler" baþlýðý adý altýnda düzenleniyor. Bu madde, Türk Ceza Kanunu'nun "Devlet Sýrlarýna Karþý Suçlar ve Casusluk" bölümüne "339/A maddesi" þeklinde yeni bir suç tanýmý olarak giriyor. Basýn meslek örgütleri ve hukukçular bu maddeye karþý çýkýnca düzenleme geri çekilmiþti.

 

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.