sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 16:15

Mersin’de Dünya Temizlik Günü’nde bir araya gelen öðrenciler ormanlýk alanda çöp topladý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin ’Dünya Temizlik Günü’ dolayýsýyla düzenlediði farkýndalýk etkinliðinde, çocuklar gönüllülerle beraber ormanlýk alanda çöp topladý. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafýndan Yeniþehir ilçesi Emirler Mahallesi’ndeki ormanlýk alanda gerçekleþtirilen etkinliðe Çavuþlu Ýlkokulu, Tevfik Sýrrý Gür Anadolu Lisesi ve Mersin Üniversitesi’nden öðrenciler, STK ve dernekler ile gönüllü vatandaþlar katýldý. Etkinliðe katýlan yaklaþýk bin öðrenci, kendilerine daðýtýlan yelek ve eldivenlerle, vatandaþlarýn býraktýðý çöpleri topladý. Çöplerin toplanmasýnýn ardýndan; küçük yaþtaki çocuklar yüz boyama etkinliði yaparken, Mersin Üniversitesi’nden gönüllü öðrenciler de okçuluk etkinliði düzenledi. Çeþitli parkurlarýn kurulduðu alanda spor aktiviteleri de yapýlýrken, Mersin Üniversitesi’nden gönüllü öðrenciler mini konser verdi.

 

"Farkýndalýk için temizlik çalýþmasý yapýyoruz"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne baðlý Temizlik Hizmetleri Þube Müdürü Ýbrahim Can, her yýl düzenli olarak çevre temizliði konusunda farkýndalýk oluþturmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bu yýl Emirler köyü bölgesindeki ormanlýk alaný seçtiklerini ifade eden Can, "Tevfik Sýrrý Gür Lisesi, Çavuþlu Ýlkokulu, Mersin Üniversitesi Gönülleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairemize baðlý ’Harekete Devam’ adý altýnda sahilde sabah sporu yapan gruplarýmýz ve gönüllülerimizle beraber buradayýz. Mersin’imiz güzel bir þehir. Mersin’imizin kirlenmemesi adýna, bu kirliliði bizlerin oluþturduðunu bilmemiz adýna bir farkýndalýk çalýþmasý yapýyoruz" dedi.

 

"Çevre temizliðini çocuklara erken yaþta öðretiyoruz"

Çavuþlu Ýlkokulu öðretmenlerinden Emine Güven de çocuklarýn çevre bilinciyle yetiþmesini istedikleri için farkýndalýk etkinliðine katýldýklarýný ifade etti. Çevre temizliðini çocuklara erken yaþta öðrettiklerini dile getiren Güven, "Çocuklar; doðanýn temiz olmasý gerektiðini, onu korumamýz gerektiðini öðrensinler. Bunu çok önemsiyorum. Sýnýfýmda, okulumda çok üzerinde durduðum bir konu. Velileri de özellikle davet ettik ki, onlar da bu iþin içinde olsunlar. Doða, temizlik, çevre konusunda bir nebze farkýndalýk oluþturabilirsek, o kadar mutlu olurum" diye konuþtu.

 

"Ýnsanlar her bulduðunu atmýþ"

Tevfik Sýrrý Gür Anadolu Lisesi öðrencilerden Asya Arslan ise her yýl temizlik etkinliklerine katýldýðýný belirtti. Ýnsanlarda bir farkýndalýk oluþmasýný istediðini vurgulayan Arslan, "Çöpleri topluyor, doðayý temizliyoruz. Ýnsanlar her bulduðunu atmýþ. Biz de bunlarý temizlemeye geldik" dedi.

 

Çavuþlu Ýlkokulu öðrencisi 8 yaþýndaki Arif Ersoy da daha temiz bir çevre için, arkadaþlarýyla çöpleri topladýklarýný kaydederek, ’doðayý kirletmeyelim’ çaðrýsýnda bulundu.

 

 

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.