sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Cumhurbaþkaný Erdoðan’dan Esad’a mesaj: Biz hazýrýz, karþý taraftan haber bekliyoruz

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 14:34

ABD ziyareti öncesi basýn toplantýsý düzenleyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, Suriye ile normalleþme konusunda, "Beþar Esad ile görüþme irademizi de ortaya koyduk. Karþý taraftan haber bekliyoruz, biz buna hazýrýz" açýklamasýný yaptý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, BM 79. Genel Kurulu'na katýlmak üzere gideceði ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanýnda basýn toplantýsý düzenledi.

ÝSRAÝL'ÝN SALDIRILARI

Ýsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ý hedef almasýný sert bir dille eleþtiren Erdoðan, "Ýsrail bir kez daha maalesef devlet gibi deðil, bir terör örgütü gibi saldýrýlar düzenliyor. Özellikle bu dijital saldýrýlarý þu anda devreye almýþ olmasý bunun çok açýk net ifadesidir. Dünya barýþýný koruma misyonuna sahip bütün ülkelerin Ýsrail'i durduracak çözümleri ortaya koymasýnýn vakti geldi ve geçiyor. Ýnsanlýðýn kaybedecek bir günü dahi kalmamýþtýr" dedi.

SURÝYE ÝLE NORMALLEÞE ADIMLARI

Açýklamasýnýn devamýnda Suriye ile normalleþme adýmlarýna deðinen Erdoðan, "Türkiye ile Suriye arasýndaki iliþkilerin normalleþtirilmesi için Esad ile görüþme irademizi de ortaya koyduk. Þimdi karþý taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazýrýz" þeklinde konuþtu.

Erdoðan'ýn konuþmasýndan satýr baþlarý;

"Zirveye hitabýmda BM güvenlik konseyi ve uluslararasý finans mimarisi baþta olmak üzere reform ihtiyacýna dikkat çekeceðim. Daha kapsayýcý ve etkili bir yapýlanmanýn altýný çizeceðim. Türkiye'nin bu konudaki desteðini beyan edeceðim. 24 Eylül salý günü BM genel kuruluna hitap edeceðim.

Özellikle Gazze'deki soykýrýma ve Ýsrail'in saldýrgan politikalarýna karþý atýlabilecek ortak adýmlara temas edeceðim. Yaklaþan kýþ mevsimi Gazze'deki yaþam koþullarýný daha da aðýrlaþtýracak. Ýsrail hükümeti Nazi imha kampýna çevirdiði Gazze'deki 2 milyon insaný ya bombalarla ya da açlýk ve susuzlukla katlediyor.

 

Özellikle Gazze'deki soykýrýma ve Ýsrail'in saldýrgan politikalarýna karþý atýlabilecek ortak adýmlara temas edeceðiz. Ýsrail zulmünün sona ermesi kalýcý ateþkesin temini için herkese, tüm dünyaya, BM'ye önemli görevler düþüyor.

 

"ÝSRAÝL TERÖR ÖRGÜTÜ GÝBÝ SALDIRIYOR"

Ýsrail bir kez daha maalesef devlet gibi deðil, bir terör örgütü gibi saldýrýlar düzenliyor. Özellikle bu dijital saldýrýlarý þu anda devreye almýþ olmasý bunun çok açýk net ifadesidir. Ýsrail bu saldýrýyla sivil hassasiyetlerinin bulunmadýðýný, kendi bu nefret edici emellerine ulaþmak için de her yolu deneyebileceðini açýk ve net ortaya koymuþtur.

 

Bu saldýrýnýn baþka bir anlamý da bizim ikazlarýmýza raðmen bazý Batýlý ülkelerin de desteklerini yanýna alarak Ýsrail'in çatýþmalarý Lübnan ve bölge geneline maalesef yayýlmaktadýr. Özellikle deðerli dostum Mikati'yle dün evvelsi gün yaptýðým görüþmede kendisinden de þu anda çok çok ciddi sýkýntýlar içerisinde olduklarýný ifade etti ve bu konuda da bizler neler yapabileceðimizi veya neler yapabiliriz bunlarý kendisiyle konuþtum.

 

"BÖLGE BÜYÜK BÝR KRÝZLE KARÞI KARÞIYA"

Gerçekten þu anda bölge açýklanamayacak derecede büyük bir krizle karþý karþýya. Tabii birçok þeyler söyleniyor. Ýþte þu an itibarýyla Lübnan özellikle bu Ýsrail'e karþý ne yapabilir? Tabii Mikati'nin þeyi bize ne gibi destekleriniz olabilir? Ne gibi yardýmlarýnýz olabilir? Biz sizlerden bunu bekliyoruz ve Birleþmiþ Milletlere gelme noktasýnda da bu sene herhalde gelemeyeceðim ifadesini kullandý.

 

Dünya barýþýný koruma misyonuna sahip Ýsrail'i durduracak çözümleri ortaya koymasýnýn vakti geldi geçiyor. Ýnsanlýðýn kaybedecek bir günü kalmamýþtýr. Ýsrail'in devlet terörü estirdiðini ortaya koyacaðýz. Bugüne kadar çok kez söyledik özellikle Batýlý ülkeler anlamamakta ýsrar ediyor.

 

"AJANDAMIZ DOLU DOLU GÝDÝYORUZ"

(BM Genel Kurulu) Ajandamýz dolu dolu gidiyoruz. Orada sadece Biden deðil birçok dünya lideri olacak. Þu an itibarýyla Biden ile bir görüþme var mý yok mu bu henüz kesinleþmiþ deðil. Biden veya daha baþka sürpriz görüþmeler nerede, nasýl olur, bunlarýn hepsini oradaki geliþmelerle ele alacaðýz."

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.