sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLAR MERSÝN’Ý RESMETTÝLER

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 14:22

Mersin Büyükþehir Belediyesi, ’Çocuklarýn Gözünden Mersin’ adlý resim atölyesi etkinliði düzenledi. Etkinliðe katýlan çocuklar, deniz manzarasý eþliðinde Mersin’le özdeþleþen tarihi, turistik, yemek ve içecek gibi sembolleri, kendi hayal dünyalarýnda resmetme fýrsatý buldu.

Büyükþehir Belediyesi çocuklarýn kültürel ve sanatsal geliþimlerine katký saðlamak amacýyla çeþitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Çocuklarý sanatla buluþturan Büyükþehir Belediyesi, Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde ’Çocuklarýn Gözünden Mersin’ adlý resim atölyesi etkinliði düzenlendi. Çocuklar deniz manzarasý eþliðinde zihinlerinde kentle özdeþleþmiþ tarihi, turistik, yemek ve içecek gibi sembollerle Mersin’i resmettiler. Etkinlik bitiminde çocuklarýn yaptýklarý resimler, büyük bir tuvalde birleþtirilip sergilendi.

                                                                                                                              

"Misyonumuz, çocuklarýmýzýn geliþimine destek olmak"

Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý’na baðlý Aile ve Çocuk Þube Müdür Vekili Nazlý Cemre Dursun, kadýn ve çocuklara yapýlan desteklerin bir toplumun geleceðini þekillendirdiðini söyledi. Bu bilinçle hareket ederek dezavantajlý gruplara pozitif ayrýmcýlýk uyguladýklarýný belirten Dursun, "Çocuklar, bilim ve sanat alanýnda ufuklarýný ne kadar çok açarsa bizim geleceðimiz de o kadar olumlu etkilenecek. Bizim için kadýn ve çocuk konusu oldukça önemli. Özellikle dezavantajlý bölgelerde yaþayan çocuklara ve kadýnlara ulaþmak istiyoruz. Çünkü onlara yaptýðýmýz ekonomik ve sosyal katkýlar, psiko-sosyal ve psiko-motor geliþimleri için önem taþýyor" dedi.


 

Çocuklar için etkinlik ve atölye yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Dursun, "Vizyonumuz ve misyonumuz, çocuklarýmýzýn geliþimine destek olmak. Çünkü biz onlar için varýz" diye konuþtu.


 


 

"Mersin benim için deniz demek"


 

Anne Derya Haraççý, etkinliðe katýlan çocuklarýn oldukça mutlu olduðunu ifade etti. Haraççý, "Sanatla büyüyen çocuklar hem daha saðlýklý birey oluyorlar, hem de toplum kurallarýna çok daha kolay uyum saðlayabiliyorlar. Bu durumun, okuldaki baþarýlarýný da büyük ölçüde etkilediðine inanýyorum" dedi.


 

Etkinliðe ikiz çocuklarý ile katýlan Özlem Aksoy da bu tür etkinliklerin, çocuklara hem ruhsal, hem de bedensel anlamda çok fayda saðladýðýný belirterek, "Çünkü hepsi bir arada yapýlýyor. Bizlere de bir umut ýþýðý oluyor. Buradaki müziðin ritmi, eve gittiðimizde ruh halimizi de deðiþtirecektir" diye konuþtu.


 

Etkinliðe katýlan çocuklardan Buse Eren, Mersin’e özgü tantuni, lahmacun, palmiye aðaçlarý ve denizi çizdiðini ifade ederek, "Çünkü bunlarýn hepsi bana Mersin’i anlatýyor" dedi. Derin Su Yýldýrým ise "Mersin benim için deniz demek" ifadesini kullandý.

-

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.