sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Lübnan’da Saldýrýlarda Kullanýlan Cihazlarý Temin Eden Teknoloji Giriþimcisi Gizemli Bir Þekilde Ortadan Kayboldu

  •  20 Eylül 2024 Cuma 15:51

Teknoloji giriþimcisi Rinson Jose, Hizbullah’a yönelik çaðrý cihazý saldýrýlarý gününden beri kayýp. Jose’nin farkýnda olmadan bu cihazlarýn temininde rol oynadýðý düþünülüyor. Bulgaristan’da kayýtlý þirketiyle Tayvan’dan parça alýp üretimde bulunduðu iddia ediliyor. Norveç’te yaþayan Jose’nin ABD’ye iþ seyahatine çýktýðý, o günden beri haber alýnamadýðý belirtiliyor. Bombalarla doðrudan baðlantýsý henüz bilinmiyor.

Rinson Jose adlý 39 yaþýndaki bir teknoloji giriþimcisi, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik çaðrý cihazý saldýrýlarýnýn gerçekleþtiði günden beri kayýp. Jose'nin, farkýnda olmadan bu saldýrýlarda kullanýlan cihazlarýn temin edilmesine yardýmcý olduðu düþünülüyor.

 

Jose, Bulgaristan'da kayýtlý Norta Global Ltd þirketinin sahibi. Bu þirketin Tayvan'dan parça alýp çaðrý cihazlarýnýn üretiminde rol oynadýðý iddia ediliyor. Ancak Bulgar yetkililer, ülkelerinde böyle bir üretim yapýlmadýðýný açýkladý.

 

Hint asýllý olan Jose, 2012'den beri Norveç'te yaþýyor ve Norveç vatandaþý. Oslo'da eþiyle birlikte yaþayan Jose, birkaç þirket yönetiyor ve bir medya grubunda çalýþýyor.

 

Arkadaþlarý ve iþ arkadaþlarý, Jose'nin ABD'ye iþ seyahatine gittiðini, ancak o zamandan beri kendisinden haber alýnamadýðýný söylüyor. Orta Doðu'daki olaylar nedeniyle korkmuþ olabileceði ve bu yüzden aramalara cevap vermediði düþünülüyor.

 

Jose'nin çaðrý cihazý bombalarýyla doðrudan bir baðlantýsý olup olmadýðý henüz bilinmiyor. Norveç polisi, ortaya çýkan bilgiler ýþýðýnda ön soruþturma baþlattý.

 

Olayýn ciddiyeti nedeniyle Jose'nin yakýn çevresi endiþeli. Komþularý onu yazdan beri görmediklerini belirtiyor. Arkadaþlarý, Jose'nin toplumda sevilen, "büyük kalpli" biri olduðunu söylüyor.

 

Bu karmaþýk durum, uluslararasý bir soruþturmaya dönüþebilir. Þu an için Jose'nin nerede olduðu ve olaylardaki rolü belirsizliðini koruyor.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
HATAYSPOR, BODRUM FK MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.