sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YÖRÜK TÜRKMEN FESTÝVALÝ’NDE MERSÝN RÜZGARI

  •  17 Eylül 2024 Salý 11:05

Antalya Büyükþehir Belediyesi tarafýndan düzenlenen ‘3. Uluslararasý Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Mersin Büyükþehir Belediyesinin standý yoðun ilgi gördü. Mersinden Kadýn Kooperatifine üye kadýnlar tarafýndan yapýlan ürünlerin sergilendiði stantlarda el yapýmý birçok ürün dünyanýn ve Türkiye’nin pek çok yerinden gelen misafirlere sunuldu.

Etkilete develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin yaný sýra dünyanýn ve Türkiye’nin dört bir yanýndan gelen Yörük dernekleri misafirler renkli görüntüler oluþturdu. Cumhuriyet Meydanýnda gerçekleþtirilen ilk törene Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Abdullah Selçuk Þahutoðlu, milletvekilleri, ilçe belediye baþkanlarý, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayýda davetli katýldý.

 

“Yörük kültürünü hep birlikte gelecek nesillere aktaracaðýz”

Coþkulu bir etkinlik olduðunu kaydeden ve dünyanýn dört bir yanýndan insanýn katýldýðýna dikkat çeken Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Abdullah Selçuk Þahutoðlu, “Mersin’deki federasyonlarýmýzla, derneklerimizle beraber katýldýk. Mersin, Yörük kültürünün yoðun yaþandýðý bir ilimiz. Kültürümüzün aslýnda mihenk taþý denilen Yörüklerimizin, Yörük kültürünün yaþadýðý sorunlara dikkat çekmek ve onlarýn yanýnda olduðumuzu hissettirmek adýna bugün Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak festivalde yerimizi aldýk” dedi. Yýl boyu Büyükþehir Belediyesinin de birçok etkinlikte Yörüklerle bir araya geldiðine dikkat çeken Þahutoðlu, “Yaptýðýmýz projelerle aslýnda yaþamýþ olduklarý sorunlara çözümler üretmeye çalýþýyoruz. Her bir proje onlarýn yaþadýðý bir sorunu çözmeye yönelik. Fakat bunu daha kitlesel boyutlara taþýmak, yaymak adýna bu tür festivallerin önemli olduðunu düþünüyoruz. Biz de Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer’in talimatlarýyla bugün 3’üncüsü düzenlenen festivalle bu kültürü gelecek nesillere aktaracaðýz” ifadelerine yer verdi.

 

“Mersin’i en iyi þekilde temsil ettik”

Büyükþehir Belediyesini ve Yörükleri temsilen festivalde yerlerini aldýklarýný belirten Mersin Yörük Türkmen Vakfý Ýl Baþkaný Berdan Tun, “Mersin’de faaliyet gösteren derneklerimiz ve dernek baþkanlarýmýz burada. Yörük Festivali içerisinde Mersin’imizi ve Mersin’in Yörük kültürünü her aþamada anlatmak üzere buradayýz. Yapmýþ olduðumuz çadýr ziyaretlerinde Mersin Yörük kültürünü, geleneklerini buradaki diðer paydaþlarla paylaþtýk. Mersin’i en iyi þekilde temsil ettiðimizi düþünüyoruz. Bu kapsamda baþta Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer olmak üzere tüm çalýþanlarýna teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

 

Mersin’in standýna yoðun ilgi

Etkinliðe katýlan Þükran Arslan, çok güzel bir etkinlik olduðunu belirterek, “Geçen yýl da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Seçer’in sayesinde geldik. Bu etkinlikte tüm emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik, memnun kaldýk” dedi.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.