sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SÝPER ÜRÜN-2’NÝN TEST ATIÞI BAÞARI ÝLE GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

  •  16 Eylül 2024 Pazartesi 08:58

Savunma Sanayii Baþkanlýðý, Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydýrýcý gücü ‘Siper Ürün-2’ sisteminin atýþýný baþarýyla gerçekleþtirdiðini açýkladý.

Savunma Sanayii Baþkanlýðý ile ASELSAN-ROKETSAN-TÜBÝTAK SAGE ortaklýðýnda 15 Ocak 2018 tarihinde imzalanan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aþama-C (SÝPER) sözleþmesi kapsamýnda Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydýrýcý gücü, Türkiye’nin daðýtýk mimaride çalýþan ve stratejik seviyede kritik rol oynayan, millî ve yerli uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi Siper Ürün-2’nin test atýþý baþarý ile gerçekleþtirildi. Savunma Sanayii Baþkanlýðý ve Türk Silahlý Kuvvetleri temsilcilerinin katýlýmý ile 12 Eylül’de Sinop Test Merkezi’nde gerçekleþtirilen atýþlý testte Atýþ Kontrol Merkezi, Veri Baðý, Füze Fýrlatma Sistemi ve Siper Ürün-2 Füzesi kullanýlarak sistem yetenekleri test edildi.

Gerçekleþen test atýþýna iliþkin deðerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, “Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydýrýcý gücü Siper Projesi ile bölge hava savunmasý kapsamýnda stratejik tesislerin düþman taarruzlarýna karþý uzun menzilde ve daðýtýk mimaride hava savunmasýnýn saðlanmasýna imkan vermesini hedefliyoruz. SÝPER Sistemi, savaþ uçaðý ve seyir füzesi gibi hava soluyan hedeflere ve havadan karaya mühimmatlara karþý angajman saðlayabilecek olup, ilerleyen aþamalarda balistik füzelere karþý angajman yeteneðinin kazanýlmasýna yönelik çalýþmalar da gerçekleþtirecektir. Atýþ testi kapsamýnda toplanan verileri projenin geliþtirme çalýþmalarýnda kullanacaðýz. Proje kapsamýnda görev alan ASELSAN-ROKETSAN-TÜBÝTAK SAGE firmalarýmýzý ve görevli personellerini yürekten tebrik ediyor, gerçekleþen atýþ testinin vatanýmýza ve ülkemiz savunmasýna hayýrlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Siper Projesi kapsamýnda Siper Ürün-1 Sistemi’nin kabul faaliyetlerinin tamamlanarak, 2024 yýlý sonunda envantere kazandýrýlmasý hedefleniyor. Hava savunma planlama ve koordinasyon, komuta kontrol kapsamýnda bilgilerin yönetimi ve daðýtýmý, birleþtirilmiþ hava resmi üretimi, çoklu angajman ve ardýþýk ateþleme özelliklerine sahip olan Siper Hava Savunma Sistemi, ayrýca manuel/yarý otomatik/otomatik angajman, Dost Düþman Tanýma (IFF), füzeler ile çift yönlü iletiþim, telli/telsiz haberleþme, dik/eðik atýþ, uzun menzil yüksek irtifada geniþ hava tehdit setine karþý önleme kabiliyeti, zorlu þartlarda görev yapabilme, üst komuta ile taktik veri linkleri aracýlýðý ile baðlantý, her biri 6 adet füze atabilen 8 adet FFS ile görev yapabilme kabiliyetine sahip bulunuyor.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
MERSÝN’DE KIRSAL BÖLGELERDE YOL YAPIM ÇALIÞMALARI SÜRÜYOR
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
DERBÝ ÖNCESÝ HATA YAPMADI! GALATASARAY 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.