sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NARÝN GÜRAN CÝNAYETÝNDE DELÝLLER BÖYLE SAKLANDI!

  •  16 Eylül 2024 Pazartesi 08:21

Diyarbakýr’da 8 yaþýndaki Narin Güran cinayeti soruþturmasýnda yenge Hediye Güran dün adliyeye sevk edilirken sahte ihbar yapan 2 akraba daha gözaltýna alýndý. Soruþturma derinleþtirilerek devam ederken arama çalýþmalarýnýn yapýldýðý sýrada aile üyelerinin sistematik þekilde delil karartma eylemi gerçekleþtirdiði de tutanaklara girdi. Aramalar sýrasýnda çok sayýda yalan ifade verildiði, SIM kartlarýný çýkaran akrabalar tarafýndan 50’den fazla sahte ihbar yapýldýðý ortaya çýktý.

Sekiz yaþýndaki Narin Güran, Diyarbakýr Baðlar'a baðlý Tavþantepe Mahallesi'nde 21 Aðustos'ta kaybolmuþtu. Narin günlerce hem köy hem de çevresinde aranmýþtý. Bu sürede Narin'in amcasý muhtar Salim Güran "kasten öldürme" suçlamasýyla tutuklanmýþtý.

Arama çalýþmalarýnýn 19'uncu gününde ise Narin'in cansýz bedeni mahalleye 1.5 km mesafedeki Eðertutmaz Deresi'nde üzeri taþla kapatýlmýþ bir çuvalda bulunmuþtu. Soruþturmada anne Yüksel, aðabey Enes Güran ve amcalar dahil toplam 11 kiþi tutuklandý. Geçen cuma tutuklu amca Fuat Güran'ýn eþi Hediye Güran gözaltýna alýndý. Hediye Güran dün akþam saatlerinde adliyeye sevkedildi. Narin'in akrabasý Ýsa ve Þeyma Kaya da dün sahte bilgi ve ihbarlarla olayýn çözümünü manipüle etmeye çalýþtýklarý iddiasýyla gözaltýna alýndý.

 

DEREDEN UZAK TUTMAK ÝÇÝN

Amca Salim Güran'ýn iþçisi olduðu öðrenilen Ramazan Atasoy'un tutuklanma gerekçesinde, Narin'i arama çalýþmalarýnýn "hedef saptýrma maksatlý suni ihbarlarla ve dikkat daðýtýcý eylemlerle akamete uðratýlmaya çalýþýldýðý" tespiti yer aldý. Kararda, "Dosyadaki JASAT tutanaðýna göre 'Suriyelilerin kaldýðý çadýra yakýn bir konumda terlik bulunduðu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kýsma yönlendirilmeye çalýþýldýðý, köyde yangýn çýkarýldýðý, olaðan dýþý elektrik kesintilerinin yaþandýðý, 2 þahsýn 1 kýz çocuðunu köyün üst tarafýna götürdüðü þeklindeki ihbarda bulunulduðu, bu ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlýþ yönlendirildiði, bunun jandarmayý Eðertutmaz Deresi'nden uzaklaþtýrýlmaya çalýþýldýðý, bunlarýn bir kýsmýnýn Güran Ailesi'nin bazý üyeleri tarafýndan yapýldýðý" belirtildi.

 

AMCA MI KESTÝ?

Narin'in ailesinin 21 Aðustos'ta küçük kýzlarýyla ilgili yaptýðý kayýp ihbarýyla çalýþmalar baþladý. Jandarma ekipleri arama çalýþmalarýna baþlarken, köyde 6 saatlik elektrik kesintisi yaþandý. Elektrikleri tutuklu amca Salim Güran'ýn arama çalýþmalarýný engellemek için kestiði iddia edildi.

 

KUZENÝ TERLÝKLERÝ SAKLADI

Narin'e ait olduðu iddia edilen terlik 22 Aðustos'ta Güran Ailesi'nin evine 2 km mesafede bulunmuþtu. Terliðin numarasýnýn 26 olduðu, Narin'in ayak numarasýnýn ise 31 olduðu belirtilmiþti. Narin'in kuzeni Muhammed Kaya ifadesinde, Narin'i arama çalýþmalarý sýrasýnda yol üzerinde terliðin tekini gördüðünü, köye döndüðünde jandarmaya vermeyi unuttuðunu söyledi. Kaya'nýn bu tavrý, þüpheli ve delilleri karartma giriþimi olarak deðerlendirildi. Narin'in terlikleri cansýz bedeninin bulunduðu çuvalda çýktý.

 

BATTANÝYE MÝ YAKILDI?

23 Aðustos'ta Narin cinayetinin üst aklý olduðu iddia edilen A.R.G.'nin tarlasýnda yangýn çýktý. Yangýn ekipler tarafýndan kýsa sürede söndürüldü. Bu yangýnda Narin'in cansýz bedeninin sarýldýðý battaniyenin veya baþka bir delilin yakýlma ihtimali üzerinde duruluyor.

 

ÜÇ KEZ DUÞ ALMIÞ

Narin'in aðabeyi Enes Güran, kolundaki ýsýrýk izi nedeniyle 29 Aðustos'ta gözaltýna alýndý. 18 yaþýndaki þüphelinin kolundaki izlerin yapýlan incelemeler sonrasý Narin'e ait olmadýðý belirlendi. Aðabeyin o gün DNA örneklerinin silinmesi için 3 kez duþ aldýðý öne sürüldü.

 

ARAMALARI YÖNLENDÝRDÝ

Narin, 21 Aðustos'ta köyde en son 15.15'te görüldü. Bölgedeki askeri üssün kamerasýna ise ayný gün 15.40 ile 16.30 arasýnda Narin'in cesedinin konulduðu kýrmýzý aracýn dere kenarýna park etmiþ hali yansýdý. Ancak Narin'in akrabalarýnýn kýzýn görüldüðü yer ve saat hakkýnda bilinçli þekilde yanlýþ ifadeler verince aramalarýn þekli deðiþti. Askeri üssün kamerasýna ise ancak 8 Eylül'de bakýlabildi. Kýzý ölü halde battaniyeye sarýp getiren Narin'in amcasý Salim Güran ile "Cesedi ortadan kaldýr" diye teslim ettiði Nevzat Bahtiyar'ýn arama çalýþmalarýna bizzat katýlýp, jandarmayý yanlýþ yönlendirdiði ortaya çýktý. Aramalara kanaldan baþlandý, uzun süre dereye bakýlmadý. Cinayet sonrasý pekçok kiþi WhatsApp yazýþmalarýný sildi.

 

KUZENÝN ÝFADESÝYLE ÇIKTI

Narin'in babasýnýn amcasýnýn kýzý Birsen Güran (19), olay günü Narin'in saat 14.00'te evlerinin kapýsýný çaldýðýný, kuzenleri Hatice ve Fatma'yý sorduðunu belirterek daha sonra kendisine gelen amca Salim Güran'ýn Narin'i 17.40 gördüðünüzü söyleyin dediðini vurgulayarak "Yoksa baþýn yanar" dediðini ifade etti.

 

GÝZLÝCE JANDARMAYI DÝNLEDÝ

Cinayet günü Van'da olan, Narin'in kaybolduktan sonra köye dönen tutuklu amcalardan Fuat Güran'ýn telefonla konuþuyormuþ gibi yapýp arama-kurtarma çalýþmalarýný yürüten jandarmayý dinlemeye çalýþtýðý ortaya çýktý. Jandarmanýn bunu fark edip, Fuat Güran hakkýnda 2 kez tutanak tuttuðu öðrenildi.

 

'MEZARI ÞEHÝTLÝÐE TAÞINSIN' TALEBÝ

Narin'in mezarýna ziyaretler devam ediyor. Kent merkezi ve birçok þehir vatandaþlar mezarlýða ziyarete gelen arasýnda Narin'in akranlarý da bulunuyor. Mezarlýða gelenler, kitap, oyuncak ve çiçek býrakýyor, dua ediyor. Yurdun dört bir yanýndan ziyaretler devam ederken, bazý vatandaþlar Narin'in mezarýnýn þehitlik mezarlýðýna taþýnmasýný talep etti.

 

50 SAHTE ÝHBAR YAPMIÞLAR

Narin Güran cinayeti Türkiye'nin gündemine otururken, 19 gün boyunca arama çalýþmalarý sýrasýnda aramalarý geciktirip delil karartmak için birçok yol denendi. Aramalar sýrasýnda çok sayýda yalan ifade verildi. SIM kartlarýný çýkaran akrabalar tarafýndan 50'den fazla sahte ihbar yapýldýðý da soruþturmada ortaya çýktý.

 

21 AÐUSTOS GÜNÜ NELER OLDU?

Narin Güran cinayetinde, Narin'in son olarak 15.15'te okulun güvenlik kamerasýna yansýyan görüntüsünden sonra yaþanýlanlarýn gizemi hâlâ çözülemedi. Aile fertleri verdikleri ifadeler de Narin'i saat 15.15 sonrasýnda da gördüklerini belirtti. Narin'in kuzeni Birsen Güran olay günü Narin'in saat 14.00'te evlerinin kapýsýný çaldýðýný, kuzenleri Hatice ve Fatma'yý sorduðunu belirtmiþti. Ancak savcýlýk ifadesinde ise amca Salim Güran'ýn Narin'i 17.40'ta gördüðünüzü söyleyin dediðini aktarmýþtý. Ýþte 21 Aðustos günü aile üyelerinin ifadeleri, kamera ve HTS kayýtlarýyla yaþananlar dakika dakika þöyle:

13.50: Narin Kuran kursu için evden ayrýldý.

14.00: 69 yaþýndaki büyük amca Hüseyin Güran'ýn evine uðradý. Oradan kurs için camiye geçti.

15.05: Camiden çýktý.

15.15: Okulun önünden geçerek eve giden patika yola girdi. Narin'in sað olarak görüldüðü son saat bu oldu.

15.21- 15.46: HTS kayýtlarýna göre amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar yan yanaydý. Güran ifadesinde, Bahtiyar ile görüþmediðini, baz analizlerinin yanlýþ olduðunu söyledi.

15.52: Amca Salim Güran yanýnda çalýþan Ramazan Atasoy ile görüþtü.

16.43-16.56-16.59-17.03: Salim Güran Antalya'da tatil yapan kuzeni Mehmet Þerif Güran ile görüþtü.

17.26-18.27: Salim Güran Antalya'da tatil yapan kuzeni Mehmet Þerif Güran ile tekrar görüþtü. Salim Güran bu görüþmeleri iliþkin ifadesinde "17.26'daki konuþmamýz tarla ile ilgili olabilir. Onlarla zaten sadece tarla ile ilgili konuþurum. 18.27'deki yapmýþ olduðum görüþme de kamera önünden geçmeden önceki yapýlan görüþmeydi" dedi.

18.38-18.42-18.51-18.54: Salim Güran ile Ramazan Atasoy arasýnda seri ve uzun süren görüþmeler tespit edildi. 18.38'deki görüþmede Salim Güran'ýn "O sondaki köþede sana ait bir þeyin düþmüþ, sana ait bir þey sondaki yamaçta, yamacýn köþesi taþ, biri yerde" sözlerine Ramazan Atasoy'un "Tamam henüz bende deðil. Tamam, daha ölmemiþ" cevabýný verdiði ortaya çýktý.

18.59: Kamera kayýtlarýna göre þüpheli amca Salim Güran arabasýyla evlerinin önünden ayrýlarak okul tarafýna doðru gitti.

19.30: Narin ailesi tarafýndan aranmaya baþladý.

 

AÝLE ÜYELERÝ FARKLI SENARYO ÇÝZDÝ

13.50: Narin camideki kursa gitmek üzere evlerinin önünden ayrýldý.

14.00: 69 yaþýndaki büyük amcasý Hüseyin Güran'ýn evine uðradý. Oradan camiye geçti.

15.05: Camiden çýktý.

15.15: Okulun önünden geçerek eve giden patika yola girdi. Aile üyelerinin beyanlarýna göre bu saatten sonra yakýnlarýndan kimse Narin'i bir daha görmedi.

17.40: Alýnan diðer ifadelere göre Narin evlerinin yaklaþýk 300 metre uzaðýndaki caminin orada 2 kiþi tarafýndan görüldü.

17.50: Narin büyük amcasý Hüseyin'in evine giderek kapýyý çaldý ve kuzenleriyle kapýda görüþtü.

18.47: Arkadaþý M. ile karþýlaþtý. Bu görüþmede kameralarýn açýsýnda sadece M. vardý. M. psikolog ve pedagoglar eþliðinde dinlendi ve Narin'le görüþmesini anlattý. Anlatýmýna göre M. Narin'e "Oyun oynayalým" dedi. Narin ise "Çok yorgunum, oynamayalým" diyerek oradan ayrýldý.

18.59: Kamera kayýtlarýna göre þüpheli amca Salim Güran arabasýyla evlerinin önünden ayrýlarak okul tarafýna doðru gitti.

19.30: Narin ailesi tarafýndan aranmaya baþladý.

 

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
MERSÝN’DE KIRSAL BÖLGELERDE YOL YAPIM ÇALIÞMALARI SÜRÜYOR
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
DERBÝ ÖNCESÝ HATA YAPMADI! GALATASARAY 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.