sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZEL’DEN CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN’A ÝLGÝNÇ BORÇ TEKLÝFÝ

  •  26 Temmuz 2024 Cuma 09:09

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn belediyelerin 100 milyar TL’ye yakýn SGK borçlarýnýn bakanlýk tarafýndan tahsil edeceðini duyurmasý Türk siyasetinde yeni bir tartýþmanýn fitilini ateþledi. Bugün Erdoðan’ýn restine karþýlýk veren CHP lideri Özel "Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafolarý ve ortak kullaným alanlarýnýn tamamýný sana veriyoruz. Al bunlarý düþ yakamýzdan" dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn belediyelerin 100 milyar TL'ye yakýn SGK borçlarýnýn bakanlýk tarafýndan tahsil edeceðini duyurmasý Türk siyasetinde yeni bir tartýþmanýn fitilini ateþledi. Bugün Erdoðan'ýn restine karþýlýk veren CHP lideri Özel "Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafolarý ve ortak kullaným alanlarýnýn tamamýný sana veriyoruz. Al bunlarý düþ yakamýzdan" dedi.

 

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn belediyelerin SGK'ya olan 100 milyar TL'ye yakýn borçlarýnýn tahsili için verdiði talimat üzerine bakanlýðýn harekete geçmesine tepki gösterdi. En borçlu 5 belediyenin, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'den alýnan Bursa, Sakarya, Ordu, Balýkesir ve Denizli olduðunu belirten Özel, Erdoðan'a dikkat çeken bir teklifte de bulunarak "Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafolarý ve ortak kullaným alanlarýnýn tamamýný sana veriyoruz. Al bunlarý düþ yakamýzdan" diye konuþtu.

Balýkesir'de konuþan CHP lideri Özgür Özel, Erdoðan'ýn CHP'li belediyeleri iþ yapamaz hale getirmek istediðini belirtti. Özel, Erdoðan'a bir teklif de sundu; "Simit 5 kuruþtu sen yaptýn 10 lira. Diyor ki Belediyeler hizmet etmek istiyor. Ýþte Ahmet, iç içine sýðmýyor. ama iþi parasal boyutu canýný sýkýyor. Dünyanýn öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmýyorlar. Niye millet CHP'nin ne iyi iþ yaptýðýný görmesin diye. Önünde dünya kadar dosya ama imzalarý atmayarak kaynaðý kullandýrtmýyor.

"SGK PARASIYLA BELEDÝYECÝLÝK YAPTILAR"

Þimdi de gelmiþ SGK'ya inanýlmaz borçlar var. Zamanýnda parayý yatýrmamýþ, SGK'nýn parasýyla belediyecilik yapmýþ ona raðmen kazanmýþýz. AK Parti-MHP döneminde ödenmeyen parayý bir seferde faiziyle keseceðim. Bunun tek amacý var belediye baþkanlarýnýn elini kolunu baðlamak. CHP'yi yýpratacaðýný düþünüyorsan yanýlýyorsun, millet bunun hesabýný ilk sandýkta soracak.

EN BORÇLU 5 BELEDÝYE

En borçlu belediyeler AK Parti'den yeni devraldýklarýmýz. Bursa, Sakarya, Ordu, Balýkesir ve Denizli. En borçlu beþ belediye AKP'den aldýðýmýz belediyeler. Kendi ödemediði parayý bizden kesmeye kalkýyor. Bu sayede istiyor ki çöpler toplanamasýn, ulaþým aksasýn. Hapýrsan da köpürsen de bir yolunu bulacaðýz, milletin gönlünü alacaðýz. O iktidarý senin elinden alacaðýz. Ant içiyorum.

"AK PARTÝLÝ BELEDÝYEDEN KABUL EDÝYORSUN"

Bunu Edirne, AK Parti'den aldýðýmýz birçok belediyede gördüm. Þimdi de Balýkesir'de gördüm. Geçmiþte ne yapmýþlar camiyi ve etrafýndaki meydaný verip borcu sildirmiþler. Caminin tapusu belediyeden Maliye'ye geçince varýp da camiyi yýkacak, boþaltacak, oraya AVM yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karþý AK Partili belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP'li belediyelerdeki tüm camilerin elektrik trafolarýnýn, ortak kullaným alanlarýnýn tamamýný sana veriyoruz. Al bunlarý düþ yakamýzdan, millete hizmet etmemize engel olma.

KATLÝAM YASASI VE 'KÜFE' POLEMÝÐÝ

Sokak hayvanlarý sorunu elbette var ama çözümü katliam deðil. Yükü belediye baþkanlarýna atmaya çalýþýyorlar. Sokak hayvanlarýyla ilgili tehlike geçmiþ deðil. Hayvan haklarý fonu kurulmalý. Erdoðan'a emekli, asgari ücretli, esnaf aðýr geliyor. Küfeyi taþýyamýyorsan, aðýr geliyorsa býrak. Geçim olmazsa seçim olur."

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.