sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSPANYA 4. KEZ AVRUPA ÞAMPÝYONU

  •  15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:19

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Finali’nde Ýspanya, Ýngiltere’yi 2-1 maðlup ederek 4. kez þampiyonluða ulaþtý.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Finali’nde Ýspanya, Ýngiltere’yi 2-1 maðlup ederek 4. kez þampiyonluða ulaþtý.

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Finali’nde Ýspanya ile Ýngiltere karþý karþýya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadelede Fransýz hakem François Letexier düdük çaldý. Mücadelenin ilk yarýsýnda iki takýmýn da ataklarý sonuçsuz kalýnca oyuncular soyunma odasýna golsüz eþitlikle girdi. Ýkinci yarýya hýzlý baþlayan Ýspanya, 47. dakikada Yamal’ýn pasýnda ceza sahasý sol çaprazda topla buluþan Nico Williams’ýn golüyle 1-0 öne geçti. 73. dakikada

ceza sahasý sað çaprazdan Bellingham’ýn ceza sahasý dýþýna pasýnda Cole Palmer sert bir vuruþla topu aðlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. 86. dakikada sol kanattan Marc Cucurella’nýn ceza sahasýna ortasýnda Marc Cucurella fileleri havalandýrdý ve Ýspanya 2-1 öne geçti. Ýlerleyen dakikalarda baþka gol olmayýnca Ýspanya 4. kez Avrupa þampiyonu oldu.

Ýspanya rekor kýrdý

Avrupa Futbol Þampiyonasý tarihinde bugüne kadar en fazla Almanya ile Ýspanya kazandý. Geride kalan 16 turnuvada iki ülke, 3’er kez mutlu sona ulaþtý. Ýspanya, bugün oynanan karþýlaþmada ise Ýngiltere’yi yenerek tarihinde bu kupayý 4. kez elde ederek en fazla þampiyon olan ülke oldu. Daha önce 4 kez final oynama baþarýsý gösteren Ýspanyollar, 1964, 2008 ve 2012’de mutlu sona ulaþmýþ 1984’te ise ikinciliði elde etmiþti.

Ýspanya ve Ýngiltere finale nasýl geldiler

Þampiyonada B Grubu’nda Ýtalya, Hýrvatistan ve Arnavutluk ile oynayan Ýspanya, grubu 9 puanla lider tamamladý. Ýspanyollar, son 16 turunda Gürcistan’ý 4-1, çeyrek finalde ev sahibi Almanya’yý 2-1, yarý finalde de Fransa’yý 2-1’lik skorla yenerek finale yükseldi.

C Grubu’nda Danimarka, Slovenya ve Sýrbistan ile oynayan Ýngiltere ise 1 galibiyet, 2 beraberlik sonucunda aldýðý aldýðý 5 puanla lider olarak bir üst tura çýktý. Ýngilizler son 16 turunda Slovakya’yý 2-1 ile geçerken, çeyrek finalde de Ýsviçre karþýsýnda 1-0 geriden gelip penaltýlarla yarý finale yükseldi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.