sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YÜRÜTÜLEN PROJELERÝN YATIRIM BEDELÝ AÇIKLANDI

  •  4 Temmuz 2024 Perþembe 08:35

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de yürütülmekte olan 537 projenin toplam yatýrým bedelinin 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yýlý harcamalarýnýn ise 9 milyar 453 milyon 840 bin TL olduðunu söyledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de yürütülmekte olan 537 projenin toplam yatýrým bedelinin 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yýlý harcamalarýnýn ise 9 milyar 453 milyon 840 bin TL olduðunu söyledi.

 

Mersin Valisi Ali Hamza PehlivanMersin'de yürütülmekte olan 537 projenin toplam yatýrým bedelinin 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yýlý harcamalarýnýn ise 9 milyar 453 milyon 840 bin TL olduðunu söyledi.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan baþkanlýðýnda, Mersin genelinde devam eden ve planlanan kamu yatýrýmlarýný deðerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir þekilde hayata geçmesini saðlamak için kurumlar arasý gerekli iþ birliði ve koordinasyonu saðlamak amacýyla yýlda 4 kez düzenlenen Ýl Koordinasyon Kurulu 2024 yýlý 3. dönem toplantýsý gerçekleþtirildi.

Vali Pehlivan, toplantýda yaptýðý konuþmada, kentte yürütülmekte olan 537 projenin toplam yatýrým bedelinin 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yýlý harcamalarýnýn ise 9 milyar 453 milyon 840 bin TL olduðunu söyledi.

Projelerin 135'nin tarým sektöründe, 102'sinin eðitim sektöründe, 58'nin ulaþtýrma-haberleþme sektöründe, 30'nun turizm sektöründe, 24'nün enerji sektöründe, 16'sýnýn saðlýk sektöründe, 9'nun imalat sektöründe, birinin konut sektöründe ve 162'sinin de diðer kamu hizmetleri sektöründe olduðu bilgisini veren Vali Pehlivan, "Gerçekleþme durumlarýna bakýldýðýnda ise programda yer alan toplam 537 iþin 69'u bitirilmiþ, 338'i devam etmekte, 70'i ihale aþamasýnda, 3'ü tasfiye edilmiþ, 57'si ise hazýrlýk aþamasýndadýr" ifadelerini kullandý.

Projelerin hayata geçirilmesi konusunda saðlamýþ olduklarý desteklerden dolayý baþta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve bakanlar olmak üzere devletin ilgili kurum ve kuruluþlarýna Mersin adýna þükranlarýný sunduðunu dile getiren Vali Pehlivan, "Tüm kamu hizmetlerinde olduðu gibi kamu yatýrýmlarýnýn hayata geçirilmesi konusunda da etkin, verimli ve rasyonel bir anlayýþla çalýþmak temel prensibimiz, temel yaklaþýmýmýzdýr. Yatýrýmlarýn uygulama safhalarýný yakýndan takip ederek projelerin hýzlý, etkin ve verimli bir þekilde hayata geçmesini saðlamak aracýyla bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da iþ birliði ve koordinasyon içinde çalýþmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.

Katýlýmcýlara iþtiraklerinden dolayý teþekkür eden Vali Pehlivan, toplantýnýn Mersin için hayýrlara vesile olmasýný temenni etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan baþkanlýðýndaki Ýl Koordinasyon Kurulu Toplantýsý, yatýrýmcý kurum ve kuruluþlarýn bölge ve il müdürleri tarafýndan devam eden projelerle ilgili sunum yapýlmasý, koordinasyonu gerektiren hususlarýn deðerlendirilmesi ve sorularýn cevaplandýrýlmasýnýn ardýndan sona erdi. - MERSÝN

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
SEL FELAKETÝYLE KARÞI KARÞIYA KALAN ÇÝFTÇÝ: "HAYATIM BOYUNCA BÖYLESÝNÝ GÖRMEDÝM"
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ÝLK YARI FÝNALÝST ÝSPANYA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.