sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

A MÝLLÝ FUTBOL TAKIMI YARI FÝNAL ÝÇÝN HOLLANDA KARÞISINDA

  •  5 Temmuz 2024 Cuma 11:48

A Milli Futbol Takýmý, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý çeyrek finalinde yarýn Berlin’de Hollanda ile karþý karþýya gelecek.

A Milli Futbol Takýmý, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý çeyrek finalinde yarýn Berlin'de Hollanda ile karþý karþýya gelecek.
Almanya'nýn ev sahipliðinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý çeyrek finalinde A Milli Futbol Takýmý yarýn TSÝ 22.00'de Hollanda ile karþýlaþacak. Türkiye - Hollanda eþleþmesinin galibi, yarý finalde Ýngiltere - Ýsviçre eþleþmesinin tur atlayaný ile 10 Temmuz'da Dortmund'da oynayacak.

Milliler 3. kez çeyrek finalde

Milliler, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldýðý F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 maðlubiyetle 6 puanla ikinci olarak bir üst tura çýktý. Son 16 turunda Avusturya ile karþýlaþan ay-yýldýzlýlar, rakibini 2-1 maðlup etti ve tarihinde 3. kez çeyrek finale yükselme baþarýsý gösterdi.

Hollanda'nýn çeyrek final yolu

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiði D Grubu'nda 1'er galibiyet, maðlubiyet ve beraberlik sonucunda topladýðý 4 puanla 3. olarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Romanya ile oynayan Hollanda, mücadeleyi 3-0'lýk skorla kazandý.

15. randevu

Türkiye ile Hollanda, bugüne kadar 10'u resmi, 4'ü de özel olmak üzere 14 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 4 kez kazanýrken, Hollanda da 6 defa sahadan galip ayrýldý. 4 mücadele de berabere sona erdi. Bu maçlarda ay-yýldýzlýlar 14 gol atarken, kalesinde de 21 gol gördü.

Ýki ülke arasýnda son olarak 7 Eylül 2021 tarihinde Amsterdam Arena'da oynanan karþýlaþmayý A Milliler 6-1'lik skorla kaybetti.

Millilerin 631. müsabakasý

A Milli Futbol Takýmý, Hollanda karþýlaþmasýyla tarihindeki 631. maçýný oynayacak. Ay-yýldýzlýlar, geride kalan 345'i resmi, 285'i özel olmak üzere toplamda 630 karþýlaþmada 1'i hükmen 245 galibiyet elde etti. Ay-yýldýzlýlar, 237 maðlubiyet ve 148 kez de beraberlik aldý. Türkiye, oynadýðý karþýlaþmalarda 860 gol kaydederken, kalesinde ise 903 gole engel olamadý.

Vincenzo Montella 13. maçýnda

A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yýldýzlýlarýn baþýnda bugüne kadar 7'si resmi, 5'i özel olmak üzere 12 maça çýktý. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 4 maðlubiyet ve 2 beraberlik aldý.

Orkun Kökçü ile Ýsmail Yüksek cezalý

A Milli Futbol Takýmý'nda, Hollanda karþýlaþmasý öncesinde 2 futbolcunun sarý kart cezasý bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarý kart görerek cezalý duruma düþen Orkun Kökçü ile Ýsmail Yüksek, Hollanda karþýsýnda oynayamayacak.
Avusturya karþýlaþmasýnda attýðý golden sonra 'Bozkurt' iþareti yaptýðý için UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Merih Demiral'ýn durumu ise daha sonra belli olacak.

Clement Turpin düdük çalacak

Türkiye - Hollanda müsabakasýný Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardýmcýlýklarýný ayný ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karþýlaþmanýn 4. hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Maçta Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.

A Milli Futbol Takýmý'nýn EURO 2024 kadrosu þöyle:

Kaleci: Altay Bayýndýr, Mert Günok, Uðurcan Çakýr

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcý, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadýoðlu

Orta saha: Hakan Çalhanoðlu, Ýsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuþlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan

Forvet: Ýrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yýldýz, Kerem Aktürkoðlu, Arda Güler, Barýþ Alper Yýlmaz, Bertuð Yýldýrým, Cenk Tosun, Semih Kýlýçsoy, Yusuf Yazýcý

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
SEL FELAKETÝYLE KARÞI KARÞIYA KALAN ÇÝFTÇÝ: "HAYATIM BOYUNCA BÖYLESÝNÝ GÖRMEDÝM"
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ÝLK YARI FÝNALÝST ÝSPANYA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.