sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝKÝ FARKLI YÜZÜ VAR GÝBÝ GÖRÜNEN ÇOCUÐUN TEK ÝSTEÐÝ ÝYÝLEÞÝP GÜLMEK

  •  2 Temmuz 2024 Salý 10:17

Bebekken geçirdiði beyin kanamasý sonrasý yüzünde oluþan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklý yüzü varmýþ gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaþýndaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardým etmenin hayalini kuruyor.

Bebekken geçirdiði beyin kanamasý sonrasý yüzünde oluþan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklý yüzü varmýþ gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaþýndaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardým etmenin hayalini kuruyor. Rahatsýzlýðý nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceðini söylüyor.

Adana’nýn Seyhan ilçesine baðlý Havuzlubahçe Mahallesi’nde yaþayan 6 çocuklu Bakýr ailesinin en küçük çocuðu Enes, bebekliðinde beyin kanamasý geçirdi. Geçirdiði beyin kanamasýnýn ardýndan yüz bölgesinde kitle oluþmaya baþlayan Enes’in yüzündeki kitle yýllar içinde büyüdü. Milyonda bir ihtimal ile ortaya çýktýðý belirtilen kitle nedeniyle bir gözünü de kaybeden 14 yaþýndaki Enes, zor günler geçirmeye baþladý. Diðer çocuklarýn farklý bakýþlarýna maruz kaldýðýnda kendisini kötü hisseden Enes, rahatsýzlýðý nedeniyle yüzünde oluþan kitle enfeksiyon kaptýðýnda ise havale geçirerek halsiz kalýyor.

 

Doktorlarýn ameliyatýnýn tehlikeli olduðu gerekçesi ile müdahaleye yanaþmadýðý belirten babasý Þeyhmus Bakýr ise Enes’i bugüne dek birçok hastane ve doktora götürdüðünü ancak hala gerekli tedavinin bulunamadýðýný söyledi. Hastalýðý tedavi edilirse okuyarak doktor olmak istediðini belirten 8. sýnýf öðrencisi Enes, kendisi gibi hastalara ve küçük çocuklara yardým etmenin hayalini kuruyor.

 

 

"Tedavi olursam ilk olarak aynaya bakar gülerim"

Diðer insanlar gibi normal bir görünüme kavuþmanýn hayalini kurduðunu anlatan Enes, "Tedavi olursam ilk olarak yüzüme bakarým, gülerim. Top oynarým, arkadaþlarýmla oyun oynarým, okula giderim. Okuyarak, doktor olmak ve benim gibi insanlara, küçük çocuklara yardým etmek isterim. Herkese sesimi duyurmak isterim, yüzümü iyileþtirin" dedi. Hastalýðýn bebeklik yýllarýnda baþladýðýný belirten baba Þeyhmus Bakýr ise, "Doðuþtan bu yana beyninde bir leke vardý. Çeþitli hastanelere götürdük. Son geldiði durumda doktorlar ameliyata yanaþmýyorlar. Sürekli kontrol amaçlý gidip geliyoruz. Ancak yüzündeki þiþlik devam ediyor. Önüne geçemiyoruz. Tedavisi devam ediyor ancak hiçbir doktor ameliyat ederek ya da baþka bir biçimde tedavi etme þanslarýnýn olmadýðýný söylüyor. Gittikçe büyüyen kitle nedeniyle çocuk ufak bir enfeksiyonda çocuk çok halsiz oluyor. Bazen havale geçiriyor. Ne yapacaðýmýzý þaþýrdýk, Allah’tan umut kesilmez" þeklinde konuþtu.

 

Farklý bakýþlarýn çocuðunun üzerinde baský oluþturduðunu ve bu nedenle Enes’in kendisini toplumdan soyutladýðýnýn altýný çizen Bakýr, "Ufak çocuklar onu gördükleri zaman korkuyor. Oðlum da haliyle içine kapanýyor, dýþarý çýkmak istemiyor. Arkadaþlarýnýn içine girmek istemiyor, hor görülüyor. Götürdüðümüz bir prof. dr. bu hastalýðýn milyonda bir görüldüðünü söyledi. Bir Türkiye’de bir de Avrupa’da vaka olduðunu söylediler. Biz de artýk bir þifa bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
AKDENÝZ’DE PARKLAR YENÝLENÝYOR
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.