sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KABÝNE’DE 2 BAKAN DEÐÝÞTÝ! ÝÞTE YENÝ BAKANLAR...

  •  2 Temmuz 2024 Salý 08:58

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn kararý ile Saðlýk Bakanlýðýna Kemal Memiþoðlu, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna ise Murat Kurum atandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn kararý ile Saðlýk Bakanlýðýna Kemal Memiþoðlu, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna ise Murat Kurum atandý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn bazý bakanlýklara yaptýðý atamalara iliþkin kararlar Resmi Gazete’de yayýmlandý. Resmi Gazete’de yayýmlanan karara göre, Saðlýk Bakanlýðýna Fahrettin Koca yerine Kemal Memiþoðlu, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna ise Mehmet Özhaseki’nin yerine Murat Kurum atandý.

Resmi Gazete’de yayýmlanan 2024/187 sayýlý karara göre, Þereflikoçhisar Kaymakamý Zafer Engin, Göç Ýdaresi Baþkanlýðý Daire Baþkanlýðýna, Dulkadir Kaymakamý Fatih Çelikkaya, Strateji Geliþtirme Baþkanlýðý Daire Baþkanlýðýna, Cizre Kaymakamý Nazlý Demir, Ýller Ýdaresi Genel Müdürlüðü Daire Baþkanlýðýna ve Taþköprü Kaymakamý Bekir Özen, Ýller Ýdaresi Þube Müdürlüðüne getirildi. Ayrýca karara göre, 179 Kaymakam, 107 Vali Yardýmcýsý ve 7 hukuk müþavirinin görev yeri deðiþtirildi.

 

Yeni Saðlýk Bakaný Memiþoðlu’nun öz geçmiþi

Prof. Dr. Kemal Memiþoðlu, Rize kökenli olup, 1966 yýlýnda Trabzon’da doðmuþtur. Týp eðitimini Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi’nde tamamlayan Memiþoðlu, 1990 yýlýnda mezun olmuþ ve ardýndan 1995 yýlýnda Okmeydaný Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanlýðýný almýþtýr.

Kariyerine 1996 yýlýnda SSK Konya Ereðli Hastanesi’nde baþlayan Memiþoðlu, daha sonra sýrasýyla PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmaný olarak görev yapmýþtýr.

1999-2000 yýllarýnda Miami Üniversitesi’nde Karaciðer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulunan Memiþoðlu, 2000-2002 yýllarý arasýnda Ýstanbul Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalý’nda Baþasistanlýk yapmýþtýr. Baþhekim olarak görev yaptýðý PTT Hastanesi’nde 2008 yýlýnda Genel Cerrahi Doçenti ünvanýný almýþtýr. Saðlýk Yönetimi Yüksek Lisans eðitimini 2009 yýlýnda tamamlayan Memiþoðlu, 2002-2012 yýllarý arasýnda Ýstanbul Fatih Sultan Mehmet Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekimi olarak görev yapmýþtýr. Kasým 2012’de Ýstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliði Genel Sekreterliði’ne Týbbi Hizmetler Baþkaný olarak atanmýþ, 2014 yýlýnda ayný Birlikte Genel Sekreter olarak görev yapmýþtýr. 2016 yýlýnda Saðlýk Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Saðlýk Uygulama ve Araþtýrma Merkezi’nde Genel Cerrahi Profesörü olarak görevlendirilmiþtir.

Ekim 2016’dan beri Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürü olarak görev yapmakta olan Memiþoðlu, evli ve üç çocuk babasýdýr.

Saðlýk Bakaný Memiþoðlu: "Görevimin gerektirdiði aðýr sorumluluðu hakkýyla ifa edebilmek için var gücümle çalýþacaðým"

Saðlýk Bakaný Kemal Memiþoðlu, "Görevimin gerektirdiði aðýr sorumluluðu hakkýyla ifa edebilmek için var gücümle çalýþacaðým" dedi.

Memiþoðlu, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, "Cumhurbaþkaný'mýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Saðlýk Bakaný olarak atanmýþ bulunmaktayým. Vatanýmýz ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layýk gördüðü için Sayýn Cumhurbaþkaný'mýza þükranlarýmý arz ediyorum. Görevimin gerektirdiði aðýr sorumluluðu hakkýyla ifa edebilmek için var gücümle çalýþacaðým. Allah utandýrmasýn. Saygý ve hürmetlerimle" ifadelerine yer verdi.

 

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Kurum: "Çabamýz Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþmaktýr"

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, "Çabamýz, gayretimiz, mücadelemiz Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþmaktýr" dedi.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna atanan Murat Kurum, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan’ýn takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný olarak görevlendirilmiþ bulunmaktayým. Bizi bu þerefli göreve layýk gören Sayýn Cumhurbaþkanýmýza þükranlarýmý arz ediyorum. Çabamýz, gayretimiz, mücadelemiz Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþmaktýr. Bayraðý devralacaðýmýz Sayýn Mehmet Özhaseki bakanýmýz gibi biz de baþta asrýn felaketinin yaþandýðý tüm þehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köþesinde çalýþmaya, koþmaya devam edeceðiz. Rabbim üstlendiðimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin" ifadelerini kullandý. 

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz'dan yeni bakanlar için tebrik mesajý

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, yeni atanan Saðlýk Bakaný Kemal Memiþoðlu ve Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum'u tebrik ederek, yeni görevlerinde baþarýlar diledi.
Yýlmaz, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýz tarafýndan Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna atanan Sayýn Murat Kurum’u ve Saðlýk Bakanlýðýna atanan Sayýn Kemal Memiþoðlu’nu tebrik eder, üstlendikleri görevlerde üstün baþarýlar dilerim. Ayný kabinede görev yapmaktan onur duyduðum, yol ve dava arkadaþlarýmýz Sayýn Mehmet Özhaseki ve Sayýn Fahrettin Koca’ya aziz milletimize hizmetleri için gönülden teþekkür ederim" ifadelerine yer verdi. 

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
AKDENÝZ’DE PARKLAR YENÝLENÝYOR
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.