sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SURÝYE GEÇÝCÝ MÝLLETÝNDEN AÇIKLAMA

  •  2 Temmuz 2024 Salý 08:52

Suriye Geçici Hükümeti’nden provokatif olaylara iliþkin açýklama: Halkýmýz kýþkýrtýcý çaðrýlara uymamalý

Suriye'de Fýrat Kalkaný ve Barýþ Pýnarý Operasyonlarý'yla Türk askerinin kontrol altýnda tuttuðu bölgelerde yükselen tansiyon nedeniyle Suriye Geçici Hükümeti'nden açýklama geldi. Yapýlan açýklamada, "Özgürleþtirilmiþ bölgelerde yaþayan halkýmýz, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlýklarýyla inþa edilen mal ve kurumlara saldýrmayý amaçlayan kýþkýrtýcý çaðrýlara uymamalý." ifadelerine yer verildi. Açýklamada ayrýca "Türk bayraðýna yönelik eylemleri þiddetle reddediyoruz." denildi.
Suriye Geçici Hükümeti, "özgürleþtirilmiþ bölgelerde yaþayan halkýn, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlýklarýyla inþa edilen mal ve kurumlara saldýrmayý amaçlayan kýþkýrtýcý çaðrýlara uymamasýný" istedi.

Kayseri'de 5 yaþýndaki bir kýz çocuðunun Suriye uyruklu bir þahsýn istismarýna uðramasýnýn ardýndan, kentte yaþanan olaylar sýnýr ötesine de sýçradý. Suriye'nin kuzeyindeki Fýrat Kalkaný operasyonu ile Türk askerinin kontrol altýnda tuttuðu bölgelerde gerilim týrmanýrken Suriye Geçici Hükümeti'nden açýklama geldi.
"TÜRKÝYE ÝÇÝÞLERÝ BAKANLIÐININ SALDIRGANLARA KARÞI ALDIÐI YASAL ADIMLARI TAKDÝR EDÝYORUZ"
Suriye Geçici Hükümetinden yapýlan açýklamada, tarih ve coðrafyanýn, Türkler ile Araplar arasýnda yüzyýllar boyunca var olan kardeþliðe tanýklýk ettiði belirtildi. Bölgenin yaþadýðý tüm zorluklara raðmen bu kardeþliðin gelecek yüzyýllar boyunca da süreceði, bunun da iki halkýn ortak kaderinin gereði olduðu vurgulanan açýklamada, "Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin iþlediði suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aþýrý görüþlü eylemleri kýnamaktadýr. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sýðýnma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasýnýn gerekliliðini vurgulamakta ve Türkiye Ýçiþleri Bakanlýðýnýn saldýrganlara karþý aldýðý yasal adýmlarý takdir etmektedir." ifadelerine yer verildi.
"HALKIMIZI, KIÞKIRTICI ÇAÐRILARA UYMAMAYA ÇAÐIRIYORUZ"
Açýklamada, "Suriye Geçici Hükümeti, özgürleþtirilmiþ bölgelerde yaþayan halkýmýzý, Türkiye ile Suriye halklarý arasýndaki mevcut ittifaký baltalamayý, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlýklarýyla inþa edilen mal ve kurumlara saldýrmayý amaçlayan kýþkýrtýcý çaðrýlara uymamaya çaðýrmaktadýr. Suriye Geçici Hükümeti, bu olaylarýn, devrim düþmanlarý tarafýndan Türk-Suriye iliþkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarýný terörizmden kurtarmada Suriye halkýyla çalýþan Türk kardeþleri hedef almak için kullanýlmasý tehlikesinin altýný çizmektedir." denildi.

Suriyelilerin, seslerini ve duygularýný barýþçýl þekilde Türk kardeþlerine iletmeye son derece önem verdiði kaydedilen açýklamada, halk "özgürleþtirilmiþ bölgelerde güvenliðin bozulmamasý için itidalli davranmaya ve devrimlerinin müktesebatýna sahip çýkmaya" davet edildi.

"TÜRK BAYRAÐINA YÖNELÝK EYLEMLERÝ ÞÝDDETLE REDDEDÝYORUZ"
Suriye Geçici Hükümeti, bölgede Türk bayraðýna yönelik küstah saldýrýlara da tepki göstererek, "Türk bayraðýna yönelik eylemleri þiddetle reddediyor, kurtarýlmýþ bölgelerdeki Türk varlýðýný hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasýný istiyoruz. Suriye Geçici Hükümeti, özgürleþtirilmiþ bölgelerde yaþayan halkýmýzý, Kayseri'de yaþanan olaylarý bahane ederek Türkiye ile Suriye halklarý arasýndaki mevcut ittifaký ve devrimin kazanýmlarýný baltalamayý amaçlayan kýþkýrtýcý eylemleri reddetmekte ve çaðrýlara uymamaya davet etmektedir. Suriye halký, bu olaylarýn devrim düþmanlarý tarafýndan Türk-Suriye halklarýnýn iliþkilerine zarar vermek amacýyla desteklendiðinin farkýndadýr." açýklamasýný yaptý.

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
AKDENÝZ’DE PARKLAR YENÝLENÝYOR
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.